Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
100 mililitrów
250 mililitrów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi oprósz lekko solą i pieprzem, następnie obsmaż z obu stron na złoty kolor i zdejmij z patelni.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę oraz ogórki w paski. Wszystkie składniki przesmaż na patelni po kurczaku. Ponownie włóż piersi na patelnię.
Krok 3
Fix rozmieszaj z wodą i śmietaną, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i wlej na patelnię.
Krok 4
Zmniejsz ogień i duś mięso 25 minut. Gotowe mięso wyjmij na półmisek, sos dopraw musztardą i polej nim piersi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej