Kurczak w sosie Stroganoff przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie Stroganoff

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
320 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

619 osób wydrukowało

Pobierz pdf

475 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

100 mililitrów

250 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi oprósz lekko solą i pieprzem, następnie obsmaż z obu stron na złoty kolor i zdejmij z patelni.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę oraz ogórki w paski. Wszystkie składniki przesmaż na patelni po kurczaku. Ponownie włóż piersi na patelnię.

Krok 3

Fix rozmieszaj z wodą i śmietaną, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i wlej na patelnię.

Krok 4

Zmniejsz ogień i duś mięso 25 minut. Gotowe mięso wyjmij na półmisek, sos dopraw musztardą i polej nim piersi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej