
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
100 mililitrów
250 mililitrów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi oprósz lekko solą i pieprzem, następnie obsmaż z obu stron na złoty kolor i zdejmij z patelni.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę oraz ogórki w paski. Wszystkie składniki przesmaż na patelni po kurczaku. Ponownie włóż piersi na patelnię.
Krok 3
Fix rozmieszaj z wodą i śmietaną, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i wlej na patelnię.
Krok 4
Zmniejsz ogień i duś mięso 25 minut. Gotowe mięso wyjmij na półmisek, sos dopraw musztardą i polej nim piersi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej