Kurczak w sosie Stroganoff przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie Stroganoff

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

590 osób wydrukowało

Pobierz pdf

446 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

100 mililitrów

250 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi oprósz lekko solą i pieprzem, następnie obsmaż z obu stron na złoty kolor i zdejmij z patelni.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę oraz ogórki w paski. Wszystkie składniki przesmaż na patelni po kurczaku. Ponownie włóż piersi na patelnię.

Krok 3

Fix rozmieszaj z wodą i śmietaną, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i wlej na patelnię.

Krok 4

Zmniejsz ogień i duś mięso 25 minut. Gotowe mięso wyjmij na półmisek, sos dopraw musztardą i polej nim piersi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej