Kurczak w sosie Stroganoff

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

273 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

482 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

310 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 mililitrów

250 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi oprósz lekko solą i pieprzem, następnie obsmaż z obu stron na złoty kolor i zdejmij z patelni.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę oraz ogórki w paski. Wszystkie składniki przesmaż na patelni po kurczaku. Ponownie włóż piersi na patelnię.

Krok 3

Fix rozmieszaj z wodą i śmietaną, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i wlej na patelnię.

Krok 4

Zmniejsz ogień i duś mięso 25 minut. Gotowe mięso wyjmij na półmisek, sos dopraw musztardą i polej nim piersi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej