
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
100 mililitrów
250 mililitrów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi oprósz lekko solą i pieprzem, następnie obsmaż z obu stron na złoty kolor i zdejmij z patelni.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę oraz ogórki w paski. Wszystkie składniki przesmaż na patelni po kurczaku. Ponownie włóż piersi na patelnię.
Krok 3
Fix rozmieszaj z wodą i śmietaną, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i wlej na patelnię.
Krok 4
Zmniejsz ogień i duś mięso 25 minut. Gotowe mięso wyjmij na półmisek, sos dopraw musztardą i polej nim piersi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































