Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff
łatwe
52 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
350 gramów
100 mililitrów
200 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi opłucz i osusz, a następnie pokrój w grubą kostkę. Ziemniaki wyszoruj i pokrój również w dużą kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie obsmaż kawałki kurczaka. Cebulę pokrój w paski i dodaj do mięsa.
Krok 3
Fix rozmieszaj w miseczce ze śmietaną i wodą. Wlej do garnka z wodą, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień.
Krok 4
Do garnka dodaj również musztardę, rozmaryn oraz pokrojone ziemniaki. Garnek przykryj, całość duś do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie, ok. 25 minut, mieszając co jakiś czas.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej