Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

57 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

100 mililitrów

200 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz i osusz, a następnie pokrój w grubą kostkę. Ziemniaki wyszoruj i pokrój również w dużą kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie obsmaż kawałki kurczaka. Cebulę pokrój w paski i dodaj do mięsa.

Krok 3

Fix rozmieszaj w miseczce ze śmietaną i wodą. Wlej do garnka z wodą, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień.

Krok 4

Do garnka dodaj również musztardę, rozmaryn oraz pokrojone ziemniaki. Garnek przykryj, całość duś do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie, ok. 25 minut, mieszając co jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak ze słodkimi ziemniakami a la Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej