Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
191 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z olejem z orzechów włoskich i białym winem.

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - Krok 1

Krok 2

Czerwoną paprykę zawiń w folię aluminiową, piecz przez około 20 minut w piekarniku w 200 °C. Po ostygnięciu obierz ze skóry, oczyść z pestek i pokrój na małe kawałki.

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - Krok 2

Krok 3

Piersi pokrój w cienkie plastry o grubości 1 cm i rozbij młotkiem. Mięso obtocz w przygotowanej marynacie.

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - Krok 3

Krok 4

Niewielką ilość rukoli, kawałek papryki i sera koziego zawiń w płaty mięsa. Całość obłóż dookoła plastrami boczku.

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - Krok 4

Krok 5

Roladki umieść w torebce do smażenia, po cztery kawałki, i smaż około 12 minut, przewracając co jakiś czas torebkę. Roladki podawaj polane syropem balsamicznym, na białym ryżu.

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem to elegancka kompozycja, doskonała dla wielbicieli kuchni pełnej niespodzianek. Niesamowicie wyglądające roladki z kurczaka zawinięte w plastry aromatycznego boczku to propozycja na wielkie wydarzenia, które wymają tego, aby uczcić je również kulinarnie.Prawdziwy sekret tkwi dopiero po rozkrojeniu tajemniczych roladek. Kolorowy farsz, składający się z zielonej rukoli i białego koziego sera to kompozycja niezwykle harmonijna w smaku i wyglądzie. Tak przygotowane roladki, pokrojone na mniejsze kawałki możesz podać jako szybką przekąskę podczas imprezy, jako przystawkę lub jako danie główne. Wystarczy podać je w towarzystwie ryżu lub pieczonych ziemniaczków, a jako dodatek warzywny podać kolorową sałatkę typu greckiego bądź taką, jaką lubisz najbardziej. Kleksy octu balsamicznego dodadzą nutkę elegancji na talerzu z pysznościami.