Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem
łatwe
113 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
0.5 opakowania
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z olejem z orzechów włoskich i białym winem.

Krok 2
Czerwoną paprykę zawiń w folię aluminiową, piecz przez około 20 minut w piekarniku w 200 °C. Po ostygnięciu obierz ze skóry, oczyść z pestek i pokrój na małe kawałki.

Krok 3
Piersi pokrój w cienkie plastry o grubości 1 cm i rozbij młotkiem. Mięso obtocz w przygotowanej marynacie.

Krok 4
Niewielką ilość rukoli, kawałek papryki i sera koziego zawiń w płaty mięsa. Całość obłóż dookoła plastrami boczku.

Krok 5
Roladki umieść w torebce do smażenia, po cztery kawałki, i smaż około 12 minut, przewracając co jakiś czas torebkę. Roladki podawaj polane syropem balsamicznym, na białym ryżu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem
Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem to elegancka kompozycja, doskonała dla wielbicieli kuchni pełnej niespodzianek. Niesamowicie wyglądające roladki z kurczaka zawinięte w plastry aromatycznego boczku to propozycja na wielkie wydarzenia, które wymają tego, aby uczcić je również kulinarnie.Prawdziwy sekret tkwi dopiero po rozkrojeniu tajemniczych roladek. Kolorowy farsz, składający się z zielonej rukoli i białego koziego sera to kompozycja niezwykle harmonijna w smaku i wyglądzie. Tak przygotowane roladki, pokrojone na mniejsze kawałki możesz podać jako szybką przekąskę podczas imprezy, jako przystawkę lub jako danie główne. Wystarczy podać je w towarzystwie ryżu lub pieczonych ziemniaczków, a jako dodatek warzywny podać kolorową sałatkę typu greckiego bądź taką, jaką lubisz najbardziej. Kleksy octu balsamicznego dodadzą nutkę elegancji na talerzu z pysznościami.