Składniki
4 sztuki
0.5 opakowania
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z olejem z orzechów włoskich i białym winem.
Krok 2
Czerwoną paprykę zawiń w folię aluminiową, piecz przez około 20 minut w piekarniku w 200 °C. Po ostygnięciu obierz ze skóry, oczyść z pestek i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Piersi pokrój w cienkie plastry o grubości 1 cm i rozbij młotkiem. Mięso obtocz w przygotowanej marynacie.
Krok 4
Niewielką ilość rukoli, kawałek papryki i sera koziego zawiń w płaty mięsa. Całość obłóż dookoła plastrami boczku.
Krok 5
Roladki umieść w torebce do smażenia, po cztery kawałki, i smaż około 12 minut, przewracając co jakiś czas torebkę. Roladki podawaj polane syropem balsamicznym, na białym ryżu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem
Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem to elegancka kompozycja, doskonała dla wielbicieli kuchni pełnej niespodzianek. Niesamowicie wyglądające roladki z kurczaka zawinięte w plastry aromatycznego boczku to propozycja na wielkie wydarzenia, które wymają tego, aby uczcić je również kulinarnie.Prawdziwy sekret tkwi dopiero po rozkrojeniu tajemniczych roladek. Kolorowy farsz, składający się z zielonej rukoli i białego koziego sera to kompozycja niezwykle harmonijna w smaku i wyglądzie. Tak przygotowane roladki, pokrojone na mniejsze kawałki możesz podać jako szybką przekąskę podczas imprezy, jako przystawkę lub jako danie główne. Wystarczy podać je w towarzystwie ryżu lub pieczonych ziemniaczków, a jako dodatek warzywny podać kolorową sałatkę typu greckiego bądź taką, jaką lubisz najbardziej. Kleksy octu balsamicznego dodadzą nutkę elegancji na talerzu z pysznościami.