Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem
łatwe
87 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
0.5 opakowania
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z olejem z orzechów włoskich i białym winem.
Krok 2
Czerwoną paprykę zawiń w folię aluminiową, piecz przez około 20 minut w piekarniku w 200 °C. Po ostygnięciu obierz ze skóry, oczyść z pestek i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Piersi pokrój w cienkie plastry o grubości 1 cm i rozbij młotkiem. Mięso obtocz w przygotowanej marynacie.
Krok 4
Niewielką ilość rukoli, kawałek papryki i sera koziego zawiń w płaty mięsa. Całość obłóż dookoła plastrami boczku.
Krok 5
Roladki umieść w torebce do smażenia, po cztery kawałki, i smaż około 12 minut, przewracając co jakiś czas torebkę. Roladki podawaj polane syropem balsamicznym, na białym ryżu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem
Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem to elegancka kompozycja, doskonała dla wielbicieli kuchni pełnej niespodzianek. Niesamowicie wyglądające roladki z kurczaka zawinięte w plastry aromatycznego boczku to propozycja na wielkie wydarzenia, które wymają tego, aby uczcić je również kulinarnie.Prawdziwy sekret tkwi dopiero po rozkrojeniu tajemniczych roladek. Kolorowy farsz, składający się z zielonej rukoli i białego koziego sera to kompozycja niezwykle harmonijna w smaku i wyglądzie. Tak przygotowane roladki, pokrojone na mniejsze kawałki możesz podać jako szybką przekąskę podczas imprezy, jako przystawkę lub jako danie główne. Wystarczy podać je w towarzystwie ryżu lub pieczonych ziemniaczków, a jako dodatek warzywny podać kolorową sałatkę typu greckiego bądź taką, jaką lubisz najbardziej. Kleksy octu balsamicznego dodadzą nutkę elegancji na talerzu z pysznościami.