PRZEPISY.PL
Pierś z kurczaka z pieczarkami  - autor: Izabella Kulińska

Pierś z kurczaka z pieczarkami

  • 45
  • 2
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • filet z kurczaka, pojedynczy 2 szt
  • małe pieczarki300 g
  • olej roślinny albo oliwa 4 łyżki
  • sos sojowy jasny2 łyżki
  • szczypiorek posiekany2 łyżki
  • Krok 1

    Filety z kurczaka umyj i osusz. W miseczce wymieszaj przyprawę do kurczaka z oleje i sosem sojowym. W mieszance obtocz mięso i odstaw do lodówki na przynajmniej 30 minut.
  • Krok 2

    Pieczarki oczyść, jeśli trzeba opłucz i osusz. Większe poprzekrawaj na połówki albo ćwiartki.
  • Krok 3

    Mocno rozgrzej głębszą patelnię. Połóż na niej kawałki kurczaka wyjętego z marynaty. Obsmaż na rumiano z obu stron i zdejmij na talerzyk. Na patelnię wrzuć pieczarki i smaż na silnym ogniu aż zaczną się rumienić. Dołóż z powrotem kurczaka, wlej marynatę w której leżał i i 3 - 4 łyżki wody, zmniejsz ogień i duś 10 minut żeby kurczak doszedł w środku.
  • Krok 4

    Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

144
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
3
osoby dodały do Mniamlisty
60''
3
Średnie
39
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
100
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe