
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerwone i białe porzeczki opłukać i zostawić do ocieknięcia.owoce ostroznie oderwać od gałązek.Czerwoną cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.Papryczkę chili umyć i pokroić w niewielką kostkę.
Krok 2
Białe i czerwone porzeczki połączyć z cebulą i papryczką chili.Całość rozgnieść dokładnie widelcem.Podsmażyć chwilę na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Oczyszczone piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem.Mięso naciąć wzdłuż tak,by utworzyć kieszonkę.Wypełnić ją przygotowanym wcześniej farszem.Spiąć wykałaczkami lub patyczkami do szaszłyków.
Krok 4
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia.wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C.Piec 30-35 minut.Potrawa może być podawana jako przystawka lub z pieczonymi ziemniakami i surówką jako drugie danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























