Pierś kurczaka z porzeczkami

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone i białe porzeczki opłukać i zostawić do ocieknięcia.owoce ostroznie oderwać od gałązek.Czerwoną cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.Papryczkę chili umyć i pokroić w niewielką kostkę.

Krok 2

Białe i czerwone porzeczki połączyć z cebulą i papryczką chili.Całość rozgnieść dokładnie widelcem.Podsmażyć chwilę na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Oczyszczone piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem.Mięso naciąć wzdłuż tak,by utworzyć kieszonkę.Wypełnić ją przygotowanym wcześniej farszem.Spiąć wykałaczkami lub patyczkami do szaszłyków.

Krok 4

Mięso włożyć do rękawa do pieczenia.wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C.Piec 30-35 minut.Potrawa może być podawana jako przystawka lub z pieczonymi ziemniakami i surówką jako drugie danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej