Pierś kurczaka z porzeczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka z porzeczkami

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone i białe porzeczki opłukać i zostawić do ocieknięcia.owoce ostroznie oderwać od gałązek.Czerwoną cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.Papryczkę chili umyć i pokroić w niewielką kostkę.

Krok 2

Białe i czerwone porzeczki połączyć z cebulą i papryczką chili.Całość rozgnieść dokładnie widelcem.Podsmażyć chwilę na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Oczyszczone piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem.Mięso naciąć wzdłuż tak,by utworzyć kieszonkę.Wypełnić ją przygotowanym wcześniej farszem.Spiąć wykałaczkami lub patyczkami do szaszłyków.

Krok 4

Mięso włożyć do rękawa do pieczenia.wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C.Piec 30-35 minut.Potrawa może być podawana jako przystawka lub z pieczonymi ziemniakami i surówką jako drugie danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej