
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerwone i białe porzeczki opłukać i zostawić do ocieknięcia.owoce ostroznie oderwać od gałązek.Czerwoną cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.Papryczkę chili umyć i pokroić w niewielką kostkę.
Krok 2
Białe i czerwone porzeczki połączyć z cebulą i papryczką chili.Całość rozgnieść dokładnie widelcem.Podsmażyć chwilę na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Oczyszczone piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem.Mięso naciąć wzdłuż tak,by utworzyć kieszonkę.Wypełnić ją przygotowanym wcześniej farszem.Spiąć wykałaczkami lub patyczkami do szaszłyków.
Krok 4
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia.wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C.Piec 30-35 minut.Potrawa może być podawana jako przystawka lub z pieczonymi ziemniakami i surówką jako drugie danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej