Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

heart
646 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

687 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1047 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - Krok 1

Krok 2

Chilli posiekaj i dodaj do mięsa.

Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - Krok 2

Krok 3

Ananasa odcedź, (zachowaj zalewę) i pokrój w kostkę. Dodaj do kurczaka.

Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - Krok 3

Krok 4

Zalewę z ananasa wymieszaj ze szklanką wody lub bulionu oraz zawartością opakowania fix Knorr.

Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - Krok 4

Krok 5

Wlej sos do kurczaka i gotuj 8 minut. Potrawę podawaj z ugotowany ryżem oraz świeżą natką kolendry.

Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • marlena dembińska

    marlena dembińska , 08.06.2016

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Wlaźlak

    Damian Wlaźlak , 07.06.2016

    Pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po indyjsku z chilli i ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po indyjsku z chilli i ananasemKurczak po indyjsku z chilli i ananasem

Kurczak na słodko to danie, któremu nie oprze się żaden fan dań mięsnych. Skusi też na pewno tych, którzy lubią słodkości. W przepisie są tylko cztery składniki, więc zrobisz to danie bez większych przygotowań czy wyprawy na duże zakupy. Wystarczy, że będziesz miała w kuchni mięso z kurczaka, ananasa z puszki (może być także świeży), gotowy sos Knorr oraz papryczkę chilli. Jeśli nie masz tej ostatniej, możesz dodać paprykę w postaci przyprawy. Mięso z kurczaka pokrój z kostkę i usmaż na patelni na złoty kolor, dodając posiekaną papryczkę. Sos łatwo zrobisz, mieszając szklankę wody z zalewą z ananasa i dodając gotową mieszankę. Sos będzie słodki, co świetnie zrównoważy podsmażona papryka. Wszystkie składniki gotuj na patelni, zalewając je sosem. Kurczak przejdzie ananasowym smakiem i będzie smakował wybornie. Podawaj z ryżem.