Kurczak w stylu hawajskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w stylu hawajskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

500 mililitrów

200 mililitrów

1 opakowanie

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka i pierś z kurczaka podziel na mniejsze kawałki.

Krok 2

Mięso usmaż na patelni wraz z curry, aż zrobi się rumiane.

Krok 3

Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr wymieszaj z mlekiem i wodą i wlej na patelnię.

Krok 4

Dodaj mniejsze kawałki ananasa, owoce liczi i całość duś pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 5

Brokuły podziel na mniejsze różyczki i obgotuj chwilę we wrzątku.

Krok 6

Gotowego kurczaka przełóż na talerz. Posyp posiekaną papryczką chili i różyczkami z brokułu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej