Kurczak w stylu hawajskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w stylu hawajskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

500 mililitrów

200 mililitrów

1 opakowanie

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka i pierś z kurczaka podziel na mniejsze kawałki.

Krok 2

Mięso usmaż na patelni wraz z curry, aż zrobi się rumiane.

Krok 3

Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr wymieszaj z mlekiem i wodą i wlej na patelnię.

Krok 4

Dodaj mniejsze kawałki ananasa, owoce liczi i całość duś pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 5

Brokuły podziel na mniejsze różyczki i obgotuj chwilę we wrzątku.

Krok 6

Gotowego kurczaka przełóż na talerz. Posyp posiekaną papryczką chili i różyczkami z brokułu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w stylu hawajskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej