Sałatka z pieczonym burakiem i serem feta
średnie
767 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
70 gramów
70 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraka zawiń w folię aluminiową i upiecz do miękkości. Ostudź, obierz i pokrój w cienkie paski.

Krok 2
Bagietkę pokrój w cienkie kromki.

Krok 3
W miseczce rozmieszaj kostkę rosołową z oliwą z oliwek i dodaj sok z połówki cytryny.

Krok 4
Kromki bagietki delikatnie pokrop przygotowaną marynatą i upiecz w piekarniku na złoty kolor.

Krok 5
W pozostałej marynacie zanurz pokrojone w paseczki piersi z kurczaka. Mięso pozostaw w niej na około 15 minut. Po tym czasie usmaż je na złoty kolor.

Krok 6
Jogurt połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, dodaj dressing czosnkowy, całość dokładnie wymieszaj i odstaw.

Krok 7
Na dnie szklanej miski lub głębokiego talerza umieść liście sałaty, obłóż je plastrami buraków i gruszki oraz kurczakiem, posyp rozkruszoną fetą i polej dressingiem. Sałatę podawaj z grzankami z bagietki. W tym przepisie z powodzeniem ser feta możesz zastąpić dowolnym serem kozim – idealnie komponuje się on ze smakiem pieczonego buraka.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z pieczonym burakiem i serem feta
Buraka zawiń w folię aluminiową i upiecz do miękkości. Ostudź, obierz i pokrój w cienkie paski.



































