Składniki
150 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj w misce mleko kokosowe, pastę, orzechy, posiekane chili, rozgnieciony czosnek, sos sojowy oraz rybny, aby powstała marynata.
Krok 2
Umyj, odsącz i pokrój filety a następnie włóż je do marynaty i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 3
Filety usmaż z obu stron na rumiano.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej