Kurczak w paście Tom Yum i orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w paście Tom Yum i orzechach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj w misce mleko kokosowe, pastę, orzechy, posiekane chili, rozgnieciony czosnek, sos sojowy oraz rybny, aby powstała marynata.

Krok 2

Umyj, odsącz i pokrój filety a następnie włóż je do marynaty i odstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 3

Filety usmaż z obu stron na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak z brzoskwiniami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej