Kurczak w paście Tom Yum i orzechach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj w misce mleko kokosowe, pastę, orzechy, posiekane chili, rozgnieciony czosnek, sos sojowy oraz rybny, aby powstała marynata.

Krok 2

Umyj, odsącz i pokrój filety a następnie włóż je do marynaty i odstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 3

Filety usmaż z obu stron na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej