Kurczak w paście Tom Yum i orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w paście Tom Yum i orzechach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj w misce mleko kokosowe, pastę, orzechy, posiekane chili, rozgnieciony czosnek, sos sojowy oraz rybny, aby powstała marynata.

Krok 2

Umyj, odsącz i pokrój filety a następnie włóż je do marynaty i odstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 3

Filety usmaż z obu stron na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Japońska zupa ramen
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej