Kurczak w paście Tom Yum i orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w paście Tom Yum i orzechach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj w misce mleko kokosowe, pastę, orzechy, posiekane chili, rozgnieciony czosnek, sos sojowy oraz rybny, aby powstała marynata.

Krok 2

Umyj, odsącz i pokrój filety a następnie włóż je do marynaty i odstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 3

Filety usmaż z obu stron na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w paście Tom Yum i orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej