Sakiewki z kurczaka z kaszą jaglaną i pomidorami
łatwe
1214 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
4 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
6 sztuk
3 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój na dwa płaty nie docinając mięsa do końca, rozłóż, a następnie rozbij tłuczkiem na duży cienki kotlet. Każdy z kotletów oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, aby nadać mięsu delikatnie pikantny smak.

Krok 2
Kaszę ugotuj według instrukcji z opakowania. Na rozgrzanej oliwie z pomidorów suszonych przesmaż czosnek, cebulę oraz pokrojone drobno pomidory.

Krok 3
Dodaj ugotowaną kaszę, porwane listki bazylii i lekko wystudź. Następnie dodaj ser i dopraw do smaku.

Krok 4
Przygotowany farsz nałóż na każdy kotlet, zwiń w formę sakiewki i zwiąż u góry aluminiową folią lub dratwą.

Krok 5
Sakiewki przełóż do naczynia żaroodpornego wyłożonego pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Zamiast kaszy jaglanej możesz użyć innego rodzaju kaszy, np. gryczanej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej