Sakiewki z kurczaka z kaszą jaglaną i pomidorami
łatwe
1226 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
4 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
6 sztuk
3 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój na dwa płaty nie docinając mięsa do końca, rozłóż, a następnie rozbij tłuczkiem na duży cienki kotlet. Każdy z kotletów oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, aby nadać mięsu delikatnie pikantny smak.

Krok 2
Kaszę ugotuj według instrukcji z opakowania. Na rozgrzanej oliwie z pomidorów suszonych przesmaż czosnek, cebulę oraz pokrojone drobno pomidory.

Krok 3
Dodaj ugotowaną kaszę, porwane listki bazylii i lekko wystudź. Następnie dodaj ser i dopraw do smaku.

Krok 4
Przygotowany farsz nałóż na każdy kotlet, zwiń w formę sakiewki i zwiąż u góry aluminiową folią lub dratwą.

Krok 5
Sakiewki przełóż do naczynia żaroodpornego wyłożonego pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Zamiast kaszy jaglanej możesz użyć innego rodzaju kaszy, np. gryczanej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sakiewki z kurczaka z kaszą jaglaną i pomidorami
Piersi przekrój na dwa płaty nie docinając mięsa do końca, rozłóż, a następnie rozbij tłuczkiem na duży cienki kotlet. Każdy z kotletów oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, aby nadać mięsu delikatnie pikantny smak.































