Kurczak z kaszą jaglaną
pomidorkami cherry i świeżą bazylią
łatwe
447 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
6 sztuk
10 sztuk
2 sztuki
0.5 sztuki
2 listków
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu, dodaj do kaszy pokrojone w ćwiartki pomidorki, starty ser oraz listki bazylii. Całość dopraw do smaku pieprzem.

Krok 2
Piersi umyj i osusz. Natnij z boku w taki sposób, aby powstały kieszonki. Następnie wypełnij je przygotowaną kaszą i zepnij wykałaczkami.

Krok 3
W garnku lub na patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż piersi z obu stron na złoty kolor. Podsmażone mięso odłóż na bok.

Krok 4
Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w „ósemki”. Cebulę i pieczarki przesmaż na rozgrzanym oleju w tym samym naczyniu. Wlej 500 ml wody i zagotuj. Żeby danie było dobrze doprawione i odpowiednio gęste dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość wymieszaj i zmniejsz ogień.

Krok 5
Do gotującego się sosu włóż ostrożnie przygotowane piersi i gotuj 25 minut. Gotowe mięso podawaj z sałatą i chrupiącą bagietką.


Dobra rada:
Przed podaniem przekrój każdą z piersi pod skosem na pół – w ten sposób danie będzie się prezentować efektownie i apetycznie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































Kurczak z kaszą jaglaną

