Kurczak z kaszą jaglaną
pomidorkami cherry i świeżą bazylią
łatwe
444 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
6 sztuk
10 sztuk
2 sztuki
0.5 sztuki
2 listków
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu, dodaj do kaszy pokrojone w ćwiartki pomidorki, starty ser oraz listki bazylii. Całość dopraw do smaku pieprzem.

Krok 2
Piersi umyj i osusz. Natnij z boku w taki sposób, aby powstały kieszonki. Następnie wypełnij je przygotowaną kaszą i zepnij wykałaczkami.

Krok 3
W garnku lub na patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż piersi z obu stron na złoty kolor. Podsmażone mięso odłóż na bok.

Krok 4
Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w „ósemki”. Cebulę i pieczarki przesmaż na rozgrzanym oleju w tym samym naczyniu. Wlej 500 ml wody i zagotuj. Żeby danie było dobrze doprawione i odpowiednio gęste dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość wymieszaj i zmniejsz ogień.

Krok 5
Do gotującego się sosu włóż ostrożnie przygotowane piersi i gotuj 25 minut. Gotowe mięso podawaj z sałatą i chrupiącą bagietką.


Dobra rada:
Przed podaniem przekrój każdą z piersi pod skosem na pół – w ten sposób danie będzie się prezentować efektownie i apetycznie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej