Strudel z kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Strudel z kurczakiem i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

95 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

130 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

200 mililitrów

125 gramów

100 gramów

1 opakowanie

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż pokrojoną w kostkę cebulę i boczek, aż cebula będzie miękka.

Krok 2

Kurczaka pokrój w dużą kostkę i dodaj na patelnię wraz z czosnkiem, posiekanym tymiankiem, różyczkami z brokułu i z pieczarkami pokrojonymi w cząstki. Smaż wszystkie składniki, aż kurczak będzie rumiany.

Krok 3

Posyp warzywa i kurczaka obficie Przyprawą do złotego kurczaka Knorr, zalej wszystko niskotłuszczowym mlekiem i duś przez 20 minut na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Na koniec dodaj kawałki mozzarelli i wymieszaj.

Krok 4

Płatek ciasta filo rozkrój na pół, wykładaj warzywa z kurczakiem łyżką na jedną stronę rozwiniętego płatka, po czym zwiń jak krokiet.

Krok 5

Przełóż otrzymane strudle do żaroodpornego naczynia, piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 °C. Podawaj natychmiast z ugotowanym ryżem na boku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strudel z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strudel z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strudel z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strudel z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strudel z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strudel z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strudel z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Strudel z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej