Salami po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salami po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

255 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Salami oraz szynkę pokrój w paski, a cebulę w piórka.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, podsmaż na nim szynkę i salami, a po chwili dodaj także cebulę.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Kurczak po meksykańsku Knorr w 300 mililitrach zimnej wody i dodaj do podsmażonej wędliny. Gotuj razem przez 10 minut. Podawaj danie z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej