Salami po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salami po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

270 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Salami oraz szynkę pokrój w paski, a cebulę w piórka.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, podsmaż na nim szynkę i salami, a po chwili dodaj także cebulę.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Kurczak po meksykańsku Knorr w 300 mililitrach zimnej wody i dodaj do podsmażonej wędliny. Gotuj razem przez 10 minut. Podawaj danie z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Salami po meksykańskuSalami po meksykańsku

Salami oraz szynkę pokrój w paski, a cebulę w piórka.