Salami po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salami po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

264 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Salami oraz szynkę pokrój w paski, a cebulę w piórka.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, podsmaż na nim szynkę i salami, a po chwili dodaj także cebulę.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Kurczak po meksykańsku Knorr w 300 mililitrach zimnej wody i dodaj do podsmażonej wędliny. Gotuj razem przez 10 minut. Podawaj danie z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Salami po meksykańskuSalami po meksykańsku

Salami oraz szynkę pokrój w paski, a cebulę w piórka.