Salami po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salami po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

244 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Salami oraz szynkę pokrój w paski, a cebulę w piórka.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, podsmaż na nim szynkę i salami, a po chwili dodaj także cebulę.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Kurczak po meksykańsku Knorr w 300 mililitrach zimnej wody i dodaj do podsmażonej wędliny. Gotuj razem przez 10 minut. Podawaj danie z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salami po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej