Pappardelle z małżami i szynką parmeńską
łatwe
60 osób zapisało

Składniki
100 mililitrów
20 mililitrów
1 sztuka
180 mililitrów
1 łyżka
150 gramów
1 opakowanie
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij plastry cebulki. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz małże. Całość gotuj przez chwilę.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię, chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Krok 4
Dodaj makaron i pokrojoną w paski szynkę parmeńską. Całość dokładnie wymieszaj. Zamiast pietruszki możesz dodać trochę pokrojonej świeżej bazylii. Sprawi ona, że potrawa nabierze nieco ziołowego smaku.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej