Pappardelle z małżami i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

20 mililitrów

1 sztuka

180 mililitrów

1 łyżka

150 gramów

1 opakowanie

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij plastry cebulki. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz małże. Całość gotuj przez chwilę.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię, chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron i pokrojoną w paski szynkę parmeńską. Całość dokładnie wymieszaj. Zamiast pietruszki możesz dodać trochę pokrojonej świeżej bazylii. Sprawi ona, że potrawa nabierze nieco ziołowego smaku.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pappardelle z małżami i szynką parmeńską Pappardelle z małżami i szynką parmeńską

Makaron ugotuj al dente.