Pappardelle z małżami i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

93 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

20 mililitrów

1 sztuka

180 mililitrów

1 łyżka

150 gramów

1 opakowanie

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij plastry cebulki. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz małże. Całość gotuj przez chwilę.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię, chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron i pokrojoną w paski szynkę parmeńską. Całość dokładnie wymieszaj. Zamiast pietruszki możesz dodać trochę pokrojonej świeżej bazylii. Sprawi ona, że potrawa nabierze nieco ziołowego smaku.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej