Pappardelle z małżami i szynką parmeńską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

90 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

180 mililitrów

20 mililitrów

null

1 sztuka

null

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij plastry cebulki. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz małże. Całość gotuj przez chwilę.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml zimnej wody. Wlej na patelnię, chwilę gotuj wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron i pokrojoną w paski szynkę parmeńską. Całość dokładnie wymieszaj. Zamiast pietruszki możesz dodać trochę pokrojonej świeżej bazylii. Sprawi ona, że potrawa nabierze nieco ziołowego smaku.

Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pappardelle z małżami i szynką parmeńską  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej