
Składniki
4 łyżeczki
4 sztuki
4 łyżeczki
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
8 plastrów
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2
Umyj warzywa. Pokrój w kostkę paprykę. Obierz ogórka i pokrój go w kostkę. Pokrój w kostkę cukinię i pomidora.

Krok 3
Wymieszaj warzywa i posyp je posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne i dodaj go do warzyw. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 5
Dodaj do całości makaron.


Dobra rada:
Posiłek stanowi źródło: potasu, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E, witaminy C, kwasu foliowego, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, tiaminy, ryboflawiny, niacyny, witaminy B6.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z warzywami
Sałatka makaronowa z warzywami na śniadanie? Tak! Przygotuj ją według przepisu dietetyka, a otrzymasz nie tylko smaczny, ale także pożywny posiłek. Jedna porcja zawiera ponad 330 g warzyw – czyż nie jest to cudownie zdrowy początek dnia? Bazę sałatki stanowi makaron gryczany o charakterystycznym smaku, pełen cennych składników odżywczych. Wybierz wersję o dowolnym kształcie – będą pasować np. świderki lub rurki. Zacznij przygotowania od ugotowania makaronu i pokrojenia składników. Świeżego pomidora, plastry suszonego, słodką czerwoną paprykę, ogórka oraz cukinię podziel w niewielką kostkę, a całość posyp drobno posiekanym szczypiorkiem, który doda warzywom wyrazistości. Połącz wszystkie składniki za pomocą sosu, który przyrządzisz z mieszanki ziół ogrodowych oraz wysokiej jakości oliwy. Na koniec dodaj do warzyw makaron i wymieszaj. Tak przygotowana sałatka to zdrowa i pożywna przekąska, którą możesz przygotować dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy. Spróbuj, jaka jest smaczna, różnorodna i kolorowa – bądź fit z naszymi sprawdzonymi przepisami!