Sałatka makaronowa z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z warzywami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

34

heart
1362 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

625 osób wydrukowało

Pobierz pdf

791 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

4 sztuki

4 łyżeczki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

8 plastrów

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.

Sałatka makaronowa z warzywami - Krok 1

Krok 2

Umyj warzywa. Pokrój w kostkę paprykę. Obierz ogórka i pokrój go w kostkę. Pokrój w kostkę cukinię i pomidora.

Sałatka makaronowa z warzywami - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj warzywa i posyp je posiekanym szczypiorkiem.

Sałatka makaronowa z warzywami - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne i dodaj go do warzyw. Całość dobrze wymieszaj.

Sałatka makaronowa z warzywami - Krok 4

Krok 5

Dodaj do całości makaron.

Sałatka makaronowa z warzywami - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek stanowi źródło: potasu, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E, witaminy C, kwasu foliowego, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, tiaminy, ryboflawiny, niacyny, witaminy B6.

1

Opinie o przepisie

  • Ola Chmaruk

    Ola Chmaruk , 26.03.2020

    bardzo bardzo dobra! polecam również na drugi dzień po przygotowaniu. idealna dla osób, które mają mało czasu!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Koktajl ze szpinakiem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka makaronowa z warzywamiSałatka makaronowa z warzywami

Sałatka makaronowa z warzywami na śniadanie? Tak! Przygotuj ją według przepisu dietetyka, a otrzymasz nie tylko smaczny, ale także pożywny posiłek. Jedna porcja zawiera ponad 330 g warzyw – czyż nie jest to cudownie zdrowy początek dnia? Bazę sałatki stanowi makaron gryczany o charakterystycznym smaku, pełen cennych składników odżywczych. Wybierz wersję o dowolnym kształcie – będą pasować np. świderki lub rurki. Zacznij przygotowania od ugotowania makaronu i pokrojenia składników. Świeżego pomidora, plastry suszonego, słodką czerwoną paprykę, ogórka oraz cukinię podziel w niewielką kostkę, a całość posyp drobno posiekanym szczypiorkiem, który doda warzywom wyrazistości. Połącz wszystkie składniki za pomocą sosu, który przyrządzisz z mieszanki ziół ogrodowych oraz wysokiej jakości oliwy. Na koniec dodaj do warzyw makaron i wymieszaj. Tak przygotowana sałatka to zdrowa i pożywna przekąska, którą możesz przygotować dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy. Spróbuj, jaka jest smaczna, różnorodna i kolorowa – bądź fit z naszymi sprawdzonymi przepisami!