
Składniki
4 łyżeczki
4 sztuki
4 łyżeczki
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
8 plastrów
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2
Umyj warzywa. Pokrój w kostkę paprykę. Obierz ogórka i pokrój go w kostkę. Pokrój w kostkę cukinię i pomidora.

Krok 3
Wymieszaj warzywa i posyp je posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne i dodaj go do warzyw. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 5
Dodaj do całości makaron.


Dobra rada:
Posiłek stanowi źródło: potasu, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy E, witaminy C, kwasu foliowego, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, tiaminy, ryboflawiny, niacyny, witaminy B6.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z warzywami
Sałatka makaronowa z warzywami na śniadanie? Tak! Przygotuj ją według przepisu dietetyka, a otrzymasz nie tylko smaczny, ale także pożywny posiłek. Jedna porcja zawiera ponad 330 g warzyw – czyż nie jest to cudownie zdrowy początek dnia? Bazę sałatki stanowi makaron gryczany o charakterystycznym smaku, pełen cennych składników odżywczych. Wybierz wersję o dowolnym kształcie – będą pasować np. świderki lub rurki. Zacznij przygotowania od ugotowania makaronu i pokrojenia składników. Świeżego pomidora, plastry suszonego, słodką czerwoną paprykę, ogórka oraz cukinię podziel w niewielką kostkę, a całość posyp drobno posiekanym szczypiorkiem, który doda warzywom wyrazistości. Połącz wszystkie składniki za pomocą sosu, który przyrządzisz z mieszanki ziół ogrodowych oraz wysokiej jakości oliwy. Na koniec dodaj do warzyw makaron i wymieszaj. Tak przygotowana sałatka to zdrowa i pożywna przekąska, którą możesz przygotować dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy. Spróbuj, jaka jest smaczna, różnorodna i kolorowa – bądź fit z naszymi sprawdzonymi przepisami!