
Składniki
3 szklanki
8 łyżek
0.5 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Marchew umyj, obierz, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Pokrój melona w drobne kwadraciki.

Krok 3
Połącz jogurt z marchewką, melonem.

Krok 4
Dodaj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne Truskawka z chili oraz otręby. Wymieszaj wszystko.

Krok 5
Całość posyp pestkami dyni.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, tiaminy, witaminy D, witaminy B6, kwasu foliowego, miedzi, manganu, żelaza, witaminy B12, witaminy E, jodu, niacyny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Truskawkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jogurt naturalny z otrębami i owocami
Jogurt naturalny z otrębami i owocami to klasyczny sposób na zdrowe drugie śniadanie, które przygotujesz podczas przerwy w pracy albo zabierzesz ze sobą z domu. Spróbuj też naszego oryginalnego fit rozwiązania i oprócz owoców – w tej wersji melona – dodaj startą marchewkę. Jej delikatna słodycz będzie komponowała się z lekko kwaśnym jogurtem, doda też przekąsce chrupkości i koloru. Kawałek melona pokrój w niewielką kostkę, a żeby urozmaicić całość, dołącz do niej również pestki dyni., Te dwa składniki są źródłem m.in. manganu, miedzi i kwasu foliowego (88 mcg, tzn. 44% DRWS), a pestki dyni i otręby wzbogacą drugie śniadanie w cenne mikroelementy, m.in. magnez (4,5 mg, tzn. 45% DRWS), mangan (17 mg, tzn. 50% DRWS) i miedź (2,2 mg, tzn. 37% DRWS). Z kolei otręby żytnie są źródłem węglowodanów i błonnika. Ciekawym sposobem na urozmaicenie smaku tego zdrowego jogurtu, będzie doprawienie go sosem truskawkowym z chili. Odrobina ostrej papryki podkreśli smak i sprawi, że zwykły jogurt stanie się oryginalnym drugim śniadaniem. Przygotuj fit jogurt naturalny z otrębami, korzystając z naszego sprawdzonego przepisu. Poleć go znajomym będącym na zdrowej diecie!