Jogurt z musli z suszonymi owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurt z musli z suszonymi owocami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

199 osób wydrukowało

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jogurt wymieszaj z musli.

Jogurt z musli z suszonymi owocami - Krok 1

Krok 2

Jedz schłodzone.

Jogurt z musli z suszonymi owocami - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: manganu, potasu, fosforu, wapnia, ryboflawiny, miedzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurt z musli z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurt z musli z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurt z musli z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurt z musli z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurt z musli z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurt z musli z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurt z musli z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurt z musli z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jogurt z musli z suszonymi owocamiJogurt z musli z suszonymi owocami

Fit musli z jogurtem sprawdzi się nie tylko jako pierwsze albo drugie śniadanie, ale będzie również szybką w przygotowaniu zdrową przekąską na podwieczorek. Wybierz musli bez cukru, za to wzbogacone dodatkiem suszonych owoców. Przez proces suszenia i odparowywania wody stają się one co prawda bardziej kaloryczne niż świeże w przeliczeniu na 100 g, ale zawierają też sporo witamin i są zdecydowanie lepszym wyborem niż gotowe słodycze. Pożywna porcja musli z jogurtem z pewnością zaspokoi ochotę na coś słodkiego w zdrowy sposób. Musli zrobisz też samodzielnie, mieszając płatki pełnoziarniste, np. owsiane, jęczmienne i żytnie, z rodzynkami, suszonymi morelami, jabłkami, śliwkami lub żurawiną. Dwie łyżki stołowe wystarczą na jedną porcję. Wymieszaj je z jogurtem naturalnym o 2% zawartości tłuszczu i fit podwieczorek gotowy. Płatki, przed połączeniem z pozostałymi składnikami, możesz uprażyć na patelni, żeby stały się bardziej chrupiące. Spróbuj proponowanego przez nas połączenia musli z jogurtem i owocami – życzymy smacznego!