
Składniki
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jogurt wymieszaj z musli.

Krok 2
Jedz schłodzone.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: manganu, potasu, fosforu, wapnia, ryboflawiny, miedzi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jogurt z musli z suszonymi owocami
Fit musli z jogurtem sprawdzi się nie tylko jako pierwsze albo drugie śniadanie, ale będzie również szybką w przygotowaniu zdrową przekąską na podwieczorek. Wybierz musli bez cukru, za to wzbogacone dodatkiem suszonych owoców. Przez proces suszenia i odparowywania wody stają się one co prawda bardziej kaloryczne niż świeże w przeliczeniu na 100 g, ale zawierają też sporo witamin i są zdecydowanie lepszym wyborem niż gotowe słodycze. Pożywna porcja musli z jogurtem z pewnością zaspokoi ochotę na coś słodkiego w zdrowy sposób. Musli zrobisz też samodzielnie, mieszając płatki pełnoziarniste, np. owsiane, jęczmienne i żytnie, z rodzynkami, suszonymi morelami, jabłkami, śliwkami lub żurawiną. Dwie łyżki stołowe wystarczą na jedną porcję. Wymieszaj je z jogurtem naturalnym o 2% zawartości tłuszczu i fit podwieczorek gotowy. Płatki, przed połączeniem z pozostałymi składnikami, możesz uprażyć na patelni, żeby stały się bardziej chrupiące. Spróbuj proponowanego przez nas połączenia musli z jogurtem i owocami – życzymy smacznego!