
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyj i osusz liście szpinaku.

Krok 2
Zblenduj banan i liście szpinaku.

Krok 3
Dodaj sok z cytryny. Przelej całość do szklanki.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: witaminy C, witaminy A, witaminy B6, potasu, kwasu foliowego, żelaza, wapnia, cynku, witaminy B2.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koktajl ze szpinakiem
Fit koktajl ze szpinakiem to napój popularny wśród osób, które dbają o sylwetkę, zdrowie i kondycję. Dzięki dodatkowi banana będzie pożywny i zapewni energię do następnego posiłku. Podwieczorek w takiej formie to znakomite rozwiązanie dla zabieganych osób – wystarczy po prostu zblendować wszystkie składniki na jednolitą masę i przelać do szklanki albo modnego słoiczka. Zacznij od dokładnego umycia szpinaku i pozbawienia go twardych ogonków. Osusz je delikatnie przy pomocy papierowego ręcznika i przełóż do kielicha blendera, a następnie wkrój do tego niedużego banana i zalej mlekiem. Dopraw do smaku łyżką soku z cytryny, który będzie sporą dawką witaminy C. W jednej porcji zdrowego koktajlu ze szpinakiem znajduje się dużo witamin: A (573 mcg, tzn. 72% DRWS), C (48 mg, tzn. 60% DRWS), kwasu foliowego (134 mcg, tzn. 67% DRWS) i B6 (0,6 mg, tzn. 43% DRWS), a także potasu (774 mg, tzn. 39% DRWS). Koktajl będzie więc nie tylko smacznym podwieczorkiem, ale i godnym polecenia posiłkiem potreningowym. Podawaj go w wysokich przezroczystych szklankach – z kolorowymi słomkami i udekorowany listkami świeżej mięty albo szpinaku.






























