Naleśniki z nadzieniem do pierogów ruskich:
Składniki:
- 200 g ziemniaków
- 200 g sera białego
- przyprawa Knorr Pietruszka w mini kostkach
- 1 cebula
- pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną Mini kostkę Knorr, sól i pieprz.
Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym:
Czas: 30 minut
4 porcje
Składniki:
Ciasto naleśnikowe
- 200 ml mleka
- 100 g mąki pszennej
- 1 jajko
Farsz
- 1 Knorr Fix Spaghetti Napoli
- 200 g tartego sera żółtego typu Gouda + 2 łyżki do zapiekania
- 200 g białego tłustego sera
- 200 g twardego sera typu Parmesan, może być Dziugas
- 300 g szpinaku świeżego lub mrożonego
- przyprawa Knorr Pietruszka w Mini Kostkach
- przyprawa Knorr Czosnek w Mini Kostkach
- 100 ml śmietany 22%
- 1 średnia cebula
- olej roślinny do smażenia
Sposób przygotowania:
Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajka, następnie usmaż z niego cienkie naleśniki. Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż ją na oliwie. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez chwilę, po czym odstaw do ostudzenia. Wymieszaj w misce sery za pomocą widelca, dodaj do nich podsmażony szpinak i dodaj do masy Przyprawę w mini kostkach Knorr. Posmaruj naleśniki farszem i zwiń w rulony. Następnie ułóż je w żaroodpornym naczyniu, zalej Knorr Fixem Spaghetti Napoli (przygotowanym według przepisu na opakowaniu), polej śmietaną i posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Sery wymienione w przepisie można zastąpić innymi np. kozim, fetą czy rokpolem. Smak będzie ostrzejszy i bardziej charakterystyczny.
Komentarze (0)