Klubowe mini kanapki dla dzieci na każdą okazję
łatwe
249 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżeczka
4 plastry
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki pieczywa opiecz chwilę w tosterze. Majonez wymieszaj z ketchupem i posmaruj nim tosty z jednej strony.

Krok 2
Na 4 kromkach rozłóż identycznie: po listku sałaty, szynkę, ser oraz plastry ogórka.

Krok 3
Teraz złóż „piętrowo” klubowe kanapki – dwie kanapki z dodatkami jedna na drugiej i przykryj pozostałą, posmarowaną majonezem kromką. Z drugą kanapką zrób tak samo.

Krok 4
Kanapki przyciśnij lekko dłonią. Przy każdy boku kanapki wciśnij wykałaczkę i pokrój kanapkę po przekątnej tak, aby otrzymać cztery trójkątne mini kanapki.


Dobra rada:
Przygotuj takie kanapki dla Twojego dziecka np. na urodzinowe przyjęcie lub letni piknik. Do takiej kanapki możesz również dodać plasterki ugotowanego jajka.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klubowe mini kanapki dla dzieci na każdą okazję
Trójkątne, piętrowe kanapki przygotowane według sugerowanego przepisu podasz najmłodszym na śniadanie, kolację lub jako przekąskę. Kombinacja majonezu i keczupu sprawi, że kanapki będą smaczne, a opiekane w tosterze pieczywo nada im chrupkości. Barwne składniki dodatkowo zachęcą dzieci do jedzenia. Na początek przygotuj cztery kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego i zarumień je lekko w opiekaczu. Na każdej z nich ułóż listek sałaty masłowej lub lodowej, ogórek konserwowy oraz po plasterku szynki i sera topionego, na przykład ementalera. Następnie ułóż je jedna na drugiej, lekko dociśnij i wbij wykałaczkę w każdy róg powstałej kanapki. Przekrój je wzdłuż przekątnej w taki sposób, aby otrzymać kształty trójkątów. Dobrym pomysłem jest udekorowanie powstałych kanapek połówkami pomidorków koktajlowych. Tak przygotowane przekąski najlepiej serwuj bezpośrednio po przyrządzeniu, aby pieczywo nie zdążyło wystygnąć. Skorzystaj z naszego przepisu na klubowe mini kanapki dla dzieci. Życzymy smacznego.


































