Klubowe mini kanapki dla dzieci na każdą okazję
łatwe
243 osoby zapisały

Składniki
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżeczka
4 plastry
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki pieczywa opiecz chwilę w tosterze. Majonez wymieszaj z ketchupem i posmaruj nim tosty z jednej strony.

Krok 2
Na 4 kromkach rozłóż identycznie: po listku sałaty, szynkę, ser oraz plastry ogórka.

Krok 3
Teraz złóż „piętrowo” klubowe kanapki – dwie kanapki z dodatkami jedna na drugiej i przykryj pozostałą, posmarowaną majonezem kromką. Z drugą kanapką zrób tak samo.

Krok 4
Kanapki przyciśnij lekko dłonią. Przy każdy boku kanapki wciśnij wykałaczkę i pokrój kanapkę po przekątnej tak, aby otrzymać cztery trójkątne mini kanapki.


Dobra rada:
Przygotuj takie kanapki dla Twojego dziecka np. na urodzinowe przyjęcie lub letni piknik. Do takiej kanapki możesz również dodać plasterki ugotowanego jajka.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klubowe mini kanapki dla dzieci na każdą okazję
Trójkątne, piętrowe kanapki przygotowane według sugerowanego przepisu podasz najmłodszym na śniadanie, kolację lub jako przekąskę. Kombinacja majonezu i keczupu sprawi, że kanapki będą smaczne, a opiekane w tosterze pieczywo nada im chrupkości. Barwne składniki dodatkowo zachęcą dzieci do jedzenia. Na początek przygotuj cztery kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego i zarumień je lekko w opiekaczu. Na każdej z nich ułóż listek sałaty masłowej lub lodowej, ogórek konserwowy oraz po plasterku szynki i sera topionego, na przykład ementalera. Następnie ułóż je jedna na drugiej, lekko dociśnij i wbij wykałaczkę w każdy róg powstałej kanapki. Przekrój je wzdłuż przekątnej w taki sposób, aby otrzymać kształty trójkątów. Dobrym pomysłem jest udekorowanie powstałych kanapek połówkami pomidorków koktajlowych. Tak przygotowane przekąski najlepiej serwuj bezpośrednio po przyrządzeniu, aby pieczywo nie zdążyło wystygnąć. Skorzystaj z naszego przepisu na klubowe mini kanapki dla dzieci. Życzymy smacznego.