Hamburgery w glazurze przepis – Zobacz na przepisy.pl

Hamburgery w glazurze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

210 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

300 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Chili con carne Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem, zagotuj, pozostaw do wystudzenia. Połowę sosu wymieszaj z mięsem i uformuj krążki o wysokości 1 cm i średnicy bułki.

Hamburgery w glazurze  - Krok 1

Krok 2

Mięso grilluj lub smaż na patelni. Bułki przekrój i opiecz w piekarniku.

Hamburgery w glazurze  - Krok 2

Krok 3

Usmażone mięso zanurz na chwilę w pozostałym sosie, następnie układaj kolejno na połówce bułki: mięso, liść sałaty, plaster pomidora, cebulę. Przykryj drugą połówką bułki. Na hamburgera możesz dodatkowo położyć plaster sera, a kanapkę podawać z domowymi frytkami Knorr.

Hamburgery w glazurze  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekane pieczarki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburgery w glazurze Hamburgery w glazurze

Masz ochotę na hamburgery? Z tym przepisem bez problemu przygotujesz je we własnej kuchni. Hamburgery to potrawa, która najbardziej popularna jest w Ameryce, chociaż fanów zyskała sobie już na całym świecie. Zaletą tej potrawy jest m.in. szybkość jej przygotowania. Hamburgery, które zrobisz w domu, możesz zabrać ze sobą do pracy i zjeść na obiad lub drugie śniadanie. By je przygotować, potrzebujesz okrągłej bułki – może to być kajzerka lub inne pieczywo z ziarnami. Kotlety do hamburgera usmaż z mielonego mięsa wołowego – w oryginalnej wersji burgera podaje się właśnie z wołowiną. Możesz ją jednak z powodzeniem zastąpić wieprzowiną, kurczakiem czy nawet filetem rybnym. Mięso dopraw aromatycznymi ziołami – w wersji ostrej dodaj więcej pikantnej papryki i czosnku. Kotlet w wydaniu bardziej łagodnym dopraw majerankiem, oregano i odrobiną pieprzu. Gotowe mięso serwuj w bułce z dodatkami i sosem. Podawaj na ciepło w towarzystwie domowych frytek lub surówki. Wypróbuj nasz przepis i rozsmakuj się w domowych hamburgerach.