
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
300 mililitrów
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Chili con carne Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem, zagotuj, pozostaw do wystudzenia. Połowę sosu wymieszaj z mięsem i uformuj krążki o wysokości 1 cm i średnicy bułki.

Krok 2
Mięso grilluj lub smaż na patelni. Bułki przekrój i opiecz w piekarniku.

Krok 3
Usmażone mięso zanurz na chwilę w pozostałym sosie, następnie układaj kolejno na połówce bułki: mięso, liść sałaty, plaster pomidora, cebulę. Przykryj drugą połówką bułki. Na hamburgera możesz dodatkowo położyć plaster sera, a kanapkę podawać z domowymi frytkami Knorr.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hamburgery w glazurze
Masz ochotę na hamburgery? Z tym przepisem bez problemu przygotujesz je we własnej kuchni. Hamburgery to potrawa, która najbardziej popularna jest w Ameryce, chociaż fanów zyskała sobie już na całym świecie. Zaletą tej potrawy jest m.in. szybkość jej przygotowania. Hamburgery, które zrobisz w domu, możesz zabrać ze sobą do pracy i zjeść na obiad lub drugie śniadanie. By je przygotować, potrzebujesz okrągłej bułki – może to być kajzerka lub inne pieczywo z ziarnami. Kotlety do hamburgera usmaż z mielonego mięsa wołowego – w oryginalnej wersji burgera podaje się właśnie z wołowiną. Możesz ją jednak z powodzeniem zastąpić wieprzowiną, kurczakiem czy nawet filetem rybnym. Mięso dopraw aromatycznymi ziołami – w wersji ostrej dodaj więcej pikantnej papryki i czosnku. Kotlet w wydaniu bardziej łagodnym dopraw majerankiem, oregano i odrobiną pieprzu. Gotowe mięso serwuj w bułce z dodatkami i sosem. Podawaj na ciepło w towarzystwie domowych frytek lub surówki. Wypróbuj nasz przepis i rozsmakuj się w domowych hamburgerach.