Hamburgery w glazurze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburgery w glazurze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
255 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

300 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Chili con carne Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem, zagotuj, pozostaw do wystudzenia. Połowę sosu wymieszaj z mięsem i uformuj krążki o wysokości 1 cm i średnicy bułki.

Hamburgery w glazurze  - Krok 1

Krok 2

Mięso grilluj lub smaż na patelni. Bułki przekrój i opiecz w piekarniku.

Hamburgery w glazurze  - Krok 2

Krok 3

Usmażone mięso zanurz na chwilę w pozostałym sosie, następnie układaj kolejno na połówce bułki: mięso, liść sałaty, plaster pomidora, cebulę. Przykryj drugą połówką bułki. Na hamburgera możesz dodatkowo położyć plaster sera, a kanapkę podawać z domowymi frytkami Knorr.

Hamburgery w glazurze  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Włoska Caponata
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburgery w glazurze Hamburgery w glazurze

Masz ochotę na hamburgery? Z tym przepisem bez problemu przygotujesz je we własnej kuchni. Hamburgery to potrawa, która najbardziej popularna jest w Ameryce, chociaż fanów zyskała sobie już na całym świecie. Zaletą tej potrawy jest m.in. szybkość jej przygotowania. Hamburgery, które zrobisz w domu, możesz zabrać ze sobą do pracy i zjeść na obiad lub drugie śniadanie. By je przygotować, potrzebujesz okrągłej bułki – może to być kajzerka lub inne pieczywo z ziarnami. Kotlety do hamburgera usmaż z mielonego mięsa wołowego – w oryginalnej wersji burgera podaje się właśnie z wołowiną. Możesz ją jednak z powodzeniem zastąpić wieprzowiną, kurczakiem czy nawet filetem rybnym. Mięso dopraw aromatycznymi ziołami – w wersji ostrej dodaj więcej pikantnej papryki i czosnku. Kotlet w wydaniu bardziej łagodnym dopraw majerankiem, oregano i odrobiną pieprzu. Gotowe mięso serwuj w bułce z dodatkami i sosem. Podawaj na ciepło w towarzystwie domowych frytek lub surówki. Wypróbuj nasz przepis i rozsmakuj się w domowych hamburgerach.