Hamburgery w glazurze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburgery w glazurze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
255 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

300 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Chili con carne Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem, zagotuj, pozostaw do wystudzenia. Połowę sosu wymieszaj z mięsem i uformuj krążki o wysokości 1 cm i średnicy bułki.

Hamburgery w glazurze  - Krok 1

Krok 2

Mięso grilluj lub smaż na patelni. Bułki przekrój i opiecz w piekarniku.

Hamburgery w glazurze  - Krok 2

Krok 3

Usmażone mięso zanurz na chwilę w pozostałym sosie, następnie układaj kolejno na połówce bułki: mięso, liść sałaty, plaster pomidora, cebulę. Przykryj drugą połówką bułki. Na hamburgera możesz dodatkowo położyć plaster sera, a kanapkę podawać z domowymi frytkami Knorr.

Hamburgery w glazurze  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburgery w glazurze  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hamburgery w glazurze Hamburgery w glazurze

Masz ochotę na hamburgery? Z tym przepisem bez problemu przygotujesz je we własnej kuchni. Hamburgery to potrawa, która najbardziej popularna jest w Ameryce, chociaż fanów zyskała sobie już na całym świecie. Zaletą tej potrawy jest m.in. szybkość jej przygotowania. Hamburgery, które zrobisz w domu, możesz zabrać ze sobą do pracy i zjeść na obiad lub drugie śniadanie. By je przygotować, potrzebujesz okrągłej bułki – może to być kajzerka lub inne pieczywo z ziarnami. Kotlety do hamburgera usmaż z mielonego mięsa wołowego – w oryginalnej wersji burgera podaje się właśnie z wołowiną. Możesz ją jednak z powodzeniem zastąpić wieprzowiną, kurczakiem czy nawet filetem rybnym. Mięso dopraw aromatycznymi ziołami – w wersji ostrej dodaj więcej pikantnej papryki i czosnku. Kotlet w wydaniu bardziej łagodnym dopraw majerankiem, oregano i odrobiną pieprzu. Gotowe mięso serwuj w bułce z dodatkami i sosem. Podawaj na ciepło w towarzystwie domowych frytek lub surówki. Wypróbuj nasz przepis i rozsmakuj się w domowych hamburgerach.