Sos ze świeżych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ze świeżych pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1.5 kilograma

null

null

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zanurz we wrzątku.

Krok 2

Po 20 sekundach odcedź, zalej zimną wodą i odcedź raz jeszcze.

Krok 3

Obierz ze skórek, przekrój każdą połówkę i lekko ściśnij w dłoni. Łyżeczką usunąć nasiona.

Krok 4

Rozgnieć czosnek, posiekaj warzywa - cebulę i seler oraz paprykę - włóż do głębokiego żaroodpornego naczynia i zagrzej w mikrofalówce (ok. 4 minuty).

Krok 5

Pomidory grubo posiekaj, a następnie przełóż do naczynia z warzywami. Dodaj pozostałe składniki, zamieszaj, przykryj i raz jeszcze włóż do mikrofalówki na 3-5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej