Sos ze świeżych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ze świeżych pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1.5 kilograma

null

null

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zanurz we wrzątku.

Krok 2

Po 20 sekundach odcedź, zalej zimną wodą i odcedź raz jeszcze.

Krok 3

Obierz ze skórek, przekrój każdą połówkę i lekko ściśnij w dłoni. Łyżeczką usunąć nasiona.

Krok 4

Rozgnieć czosnek, posiekaj warzywa - cebulę i seler oraz paprykę - włóż do głębokiego żaroodpornego naczynia i zagrzej w mikrofalówce (ok. 4 minuty).

Krok 5

Pomidory grubo posiekaj, a następnie przełóż do naczynia z warzywami. Dodaj pozostałe składniki, zamieszaj, przykryj i raz jeszcze włóż do mikrofalówki na 3-5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kebab tradycyjny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej