
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżeczki
1 szklanka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zioła posiekaj i zalej łyżką bulionu Knorr i duś 2 minuty.
Krok 2
Z masła i mąki zrób zasmażkę i rozprowadź bulionem Knorr, dodaj sok z cytryny, cukier i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, do chwili gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Żółtko wymieszaj z winem, wlej do sosu, podgrzej i dodaj zioła. Wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej