Sos zielony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos zielony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zioła posiekaj i zalej łyżką bulionu Knorr i duś 2 minuty.

Krok 2

Z masła i mąki zrób zasmażkę i rozprowadź bulionem Knorr, dodaj sok z cytryny, cukier i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, do chwili gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Żółtko wymieszaj z winem, wlej do sosu, podgrzej i dodaj zioła. Wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos zielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos zielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos zielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos zielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos zielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos zielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos zielony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos zielony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jesienne pieczonki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej