
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżeczki
1 szklanka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zioła posiekaj i zalej łyżką bulionu Knorr i duś 2 minuty.
Krok 2
Z masła i mąki zrób zasmażkę i rozprowadź bulionem Knorr, dodaj sok z cytryny, cukier i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając, do chwili gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Żółtko wymieszaj z winem, wlej do sosu, podgrzej i dodaj zioła. Wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej