
Składniki
100 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku rozpuść margarynę i zeszklij posiekaną cebulę.
Krok 2
Dodaj łyżkę mąki, wymieszaj i podgrzewaj jeszcze przez chwilę. Następnie wlej mleko, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień.
Krok 3
Do rondelka wsyp starty cheddar, serek topiony i krążki jalapeno. Podgrzewaj do momentu całkowitego rozpuszczenia sera. Całość dopraw do smaku przyprawą Knorr. Podawaj na ciepło do nachosów lub innych przekąsek typu snack.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos serowy do nachos na ciepło
Ciepły, gęsty i pikantny serowy sos, w którym zanurzysz kukurydziane chrupki o charakterystycznym trójkątnym kształcie, to najlepsza przekąska na zorganizowaną dla znajomych imprezę lub wspólne oglądanie meczu. Jego smak dopieści wasze kubki smakowe. Nachos z serowym sosem na ciepło to zestawianie znane jest wielu osobom pewnie z kin, gdzie właśnie tak się je podaje. Nie jest jednak powiedziane, ze w sosie nie można by maczać domowych frytek z ziemniaków, selera lub marchewki, albo polać nim grillowanych warzyw lub ugotowanych różyczek brokułów bądź kalafiora. Sos serowy będzie tak samo dobrze pasowało do nuggetsów w chrupiącej panierce, zarówno te z kurczaka , jak i z ryby. Żeby go zrobić, potrzebujesz ulubiony żółty ser, lub nawet kilka jego rodzajów, serek topiony, mleko, trochę tłuszczu, mąkę i przyprawy. Najważniejszą z nich jest ostra zielona papryka jalapeno, ale możesz ją zastąpić czerwonym chili.