
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
50 mililitrów
2 sztuki
1 szklanka
15 dekagramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę odsącz, papryki jalapeno pokrój w małe kawałki, pomidory w ćwiartki i ser w paski.
Krok 2
Awokado przetnij wzdłuż na pół, rozdziel. Następnie za pomocą noża usuń pestkę. Obierz i pokrój w kostkę awokado.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną, guacamole i sokiem z cytryny.
Krok 4
Zmieszaj wszystkie składniki sałatki. Przed podaniem wstaw na 1 godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka TexMex
Kuchnia TexMex to połączenie wpływów kuchni wywodzących się pogranicza Stanów Zjednoczonych i Meksyku. Tereny te łączyła trakcja kolejowa, dzięki której utrwaliło się wiele powiązań ekonomicznych i kulturowych. Do znanych dań Tex-Mex należą m.in. chili con carne, tacos i burritos. Królową tych dań jest czerwona fasola, która pojawia się często w ostrych sosach. Inspirowana tą kuchnią jest również sałatka teksańsko-meksykańska, na którą składają się oczywiście czerwona fasola, ostra papryka jalapeno, ser żółty i sos guacamole. Ten meksykański sos można kupić gotowy lub przyrządzić go samemu z awokado, czerwonej cebuli, pomidorów, soku z limonki i sporej ilości chili. Sałatkę TexMex podawać możesz na imprezach okolicznościowych, dla znajomych i rodziny. Fuzja amerykańskich smaków jest smaczna i ciekawa, przypadnie do gustu każdemu, kto chce poznawać nieznaną kuchnię.