Sałatka TexMex przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka TexMex

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

50 mililitrów

2 sztuki

1 szklanka

15 dekagramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę odsącz, papryki jalapeno pokrój w małe kawałki, pomidory w ćwiartki i ser w paski.

Sałatka TexMex - Krok 1

Krok 2

Awokado przetnij wzdłuż na pół, rozdziel. Następnie za pomocą noża usuń pestkę. Obierz i pokrój w kostkę awokado.

Sałatka TexMex - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną, guacamole i sokiem z cytryny.

Sałatka TexMex - Krok 3

Krok 4

Zmieszaj wszystkie składniki sałatki. Przed podaniem wstaw na 1 godzinę do lodówki.

Sałatka TexMex - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka TexMexSałatka TexMex

Kuchnia TexMex to połączenie wpływów kuchni wywodzących się pogranicza Stanów Zjednoczonych i Meksyku. Tereny te łączyła trakcja kolejowa, dzięki której utrwaliło się wiele powiązań ekonomicznych i kulturowych. Do znanych dań Tex-Mex należą m.in. chili con carne, tacos i burritos. Królową tych dań jest czerwona fasola, która pojawia się często w ostrych sosach. Inspirowana tą kuchnią jest również sałatka teksańsko-meksykańska, na którą składają się oczywiście czerwona fasola, ostra papryka jalapeno, ser żółty i sos guacamole. Ten meksykański sos można kupić gotowy lub przyrządzić go samemu z awokado, czerwonej cebuli, pomidorów, soku z limonki i sporej ilości chili. Sałatkę TexMex podawać możesz na imprezach okolicznościowych, dla znajomych i rodziny. Fuzja amerykańskich smaków jest smaczna i ciekawa, przypadnie do gustu każdemu, kto chce poznawać nieznaną kuchnię.