Sałatka TexMex przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka TexMex

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

15 dekagramów

null

1 opakowanie

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę odsącz, papryki jalapeno pokrój w małe kawałki, pomidory w ćwiartki i ser w paski.

Sałatka TexMex - Krok 1

Krok 2

Awokado przetnij wzdłuż na pół, rozdziel. Następnie za pomocą noża usuń pestkę. Obierz i pokrój w kostkę awokado.

Sałatka TexMex - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną, guacamole i sokiem z cytryny.

Sałatka TexMex - Krok 3

Krok 4

Zmieszaj wszystkie składniki sałatki. Przed podaniem wstaw na 1 godzinę do lodówki.

Sałatka TexMex - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka pieczarkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka TexMexSałatka TexMex

Kuchnia TexMex to połączenie wpływów kuchni wywodzących się pogranicza Stanów Zjednoczonych i Meksyku. Tereny te łączyła trakcja kolejowa, dzięki której utrwaliło się wiele powiązań ekonomicznych i kulturowych. Do znanych dań Tex-Mex należą m.in. chili con carne, tacos i burritos. Królową tych dań jest czerwona fasola, która pojawia się często w ostrych sosach. Inspirowana tą kuchnią jest również sałatka teksańsko-meksykańska, na którą składają się oczywiście czerwona fasola, ostra papryka jalapeno, ser żółty i sos guacamole. Ten meksykański sos można kupić gotowy lub przyrządzić go samemu z awokado, czerwonej cebuli, pomidorów, soku z limonki i sporej ilości chili. Sałatkę TexMex podawać możesz na imprezach okolicznościowych, dla znajomych i rodziny. Fuzja amerykańskich smaków jest smaczna i ciekawa, przypadnie do gustu każdemu, kto chce poznawać nieznaną kuchnię.