Sałatka TexMex przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka TexMex

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

106 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

50 mililitrów

2 sztuki

1 szklanka

15 dekagramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę odsącz, papryki jalapeno pokrój w małe kawałki, pomidory w ćwiartki i ser w paski.

Sałatka TexMex - Krok 1

Krok 2

Awokado przetnij wzdłuż na pół, rozdziel. Następnie za pomocą noża usuń pestkę. Obierz i pokrój w kostkę awokado.

Sałatka TexMex - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną, guacamole i sokiem z cytryny.

Sałatka TexMex - Krok 3

Krok 4

Zmieszaj wszystkie składniki sałatki. Przed podaniem wstaw na 1 godzinę do lodówki.

Sałatka TexMex - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka TexMex - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka TexMexSałatka TexMex

Kuchnia TexMex to połączenie wpływów kuchni wywodzących się pogranicza Stanów Zjednoczonych i Meksyku. Tereny te łączyła trakcja kolejowa, dzięki której utrwaliło się wiele powiązań ekonomicznych i kulturowych. Do znanych dań Tex-Mex należą m.in. chili con carne, tacos i burritos. Królową tych dań jest czerwona fasola, która pojawia się często w ostrych sosach. Inspirowana tą kuchnią jest również sałatka teksańsko-meksykańska, na którą składają się oczywiście czerwona fasola, ostra papryka jalapeno, ser żółty i sos guacamole. Ten meksykański sos można kupić gotowy lub przyrządzić go samemu z awokado, czerwonej cebuli, pomidorów, soku z limonki i sporej ilości chili. Sałatkę TexMex podawać możesz na imprezach okolicznościowych, dla znajomych i rodziny. Fuzja amerykańskich smaków jest smaczna i ciekawa, przypadnie do gustu każdemu, kto chce poznawać nieznaną kuchnię.