
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
15 dekagramów
null
1 opakowanie
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę odsącz, papryki jalapeno pokrój w małe kawałki, pomidory w ćwiartki i ser w paski.

Krok 2
Awokado przetnij wzdłuż na pół, rozdziel. Następnie za pomocą noża usuń pestkę. Obierz i pokrój w kostkę awokado.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną, guacamole i sokiem z cytryny.

Krok 4
Zmieszaj wszystkie składniki sałatki. Przed podaniem wstaw na 1 godzinę do lodówki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka TexMex
Kuchnia TexMex to połączenie wpływów kuchni wywodzących się pogranicza Stanów Zjednoczonych i Meksyku. Tereny te łączyła trakcja kolejowa, dzięki której utrwaliło się wiele powiązań ekonomicznych i kulturowych. Do znanych dań Tex-Mex należą m.in. chili con carne, tacos i burritos. Królową tych dań jest czerwona fasola, która pojawia się często w ostrych sosach. Inspirowana tą kuchnią jest również sałatka teksańsko-meksykańska, na którą składają się oczywiście czerwona fasola, ostra papryka jalapeno, ser żółty i sos guacamole. Ten meksykański sos można kupić gotowy lub przyrządzić go samemu z awokado, czerwonej cebuli, pomidorów, soku z limonki i sporej ilości chili. Sałatkę TexMex podawać możesz na imprezach okolicznościowych, dla znajomych i rodziny. Fuzja amerykańskich smaków jest smaczna i ciekawa, przypadnie do gustu każdemu, kto chce poznawać nieznaną kuchnię.