
Składniki
150 gramów
null
2 sztuki
125 mililitrów
125 gramów
null
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój jabłka. Do salaterki włóż pokrojone jabłka, skrop sokiem z cytryny. Sok z cytryny sprawi, że jabłko nie straci swojego koloru.

Krok 2
Wymieszaj w szklance chrzan ze śmietaną i dopraw Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.

Krok 3
Pokrój w kostkę szynkę, cebulki i ser. Dodaj do salaterki.

Krok 4
Polej sosem. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.

Krok 5
Sałatkę najlepiej podawaj na mieszanej sałacie.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem
Na świeżej chrupiącej sałacie ułóż składniki, które masz w lodówce - trochę śniadaniowej szynki i sera połączone z kwaśnym chrupiącym jabłkiem. Dodatek wyśmienitego sosu na bazie śmietany połączy te na pozór nie mające ze sobą wiele wspólnego produkty w wyśmienitą sałatkę. To doskonała potrawa na przyjęcia lub kolację, gdy masz ochotę na coś nietypowego i pysznego. Oto jak zrobić coś, z niczego! Do swojej ulubionej szynki, najlepiej drobiowej, ale może być każda inna wędlina, dodaj pokrojone kwaskowate jabłka i ser żółty – tu również masz dowolność w wyborze jego rodzaju, może być nawet wędzony lub długodojrzewający. W sałatce sprawdza się także inne składniki np. jajko na twardo, lub kawałeczki selera naciowego. Dodatek ziół i ostrego tartego chrzanu, jaki znajdziesz w sosie sprawi, że banalne składniki zaczną smakować oryginalnie i naprawdę zaskakująco dobrze. Podawaj z chlebem lub bułeczką. Aż chce się jeść!