Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
328 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

null

2 sztuki

125 mililitrów

125 gramów

null

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój jabłka. Do salaterki włóż pokrojone jabłka, skrop sokiem z cytryny. Sok z cytryny sprawi, że jabłko nie straci swojego koloru.

Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj w szklance chrzan ze śmietaną i dopraw Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.

Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - Krok 2

Krok 3

Pokrój w kostkę szynkę, cebulki i ser. Dodaj do salaterki.

Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - Krok 3

Krok 4

Polej sosem. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.

Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - Krok 4

Krok 5

Sałatkę najlepiej podawaj na mieszanej sałacie.

Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szynkowa sałatka z jabłkiem i seremSzynkowa sałatka z jabłkiem i serem

Na świeżej chrupiącej sałacie ułóż składniki, które masz w lodówce - trochę śniadaniowej szynki i sera połączone z kwaśnym chrupiącym jabłkiem. Dodatek wyśmienitego sosu na bazie śmietany połączy te na pozór nie mające ze sobą wiele wspólnego produkty w wyśmienitą sałatkę. To doskonała potrawa na przyjęcia lub kolację, gdy masz ochotę na coś nietypowego i pysznego. Oto jak zrobić coś, z niczego! Do swojej ulubionej szynki, najlepiej drobiowej, ale może być każda inna wędlina, dodaj pokrojone kwaskowate jabłka i ser żółty – tu również masz dowolność w wyborze jego rodzaju, może być nawet wędzony lub długodojrzewający. W sałatce sprawdza się także inne składniki np. jajko na twardo, lub kawałeczki selera naciowego. Dodatek ziół i ostrego tartego chrzanu, jaki znajdziesz w sosie sprawi, że banalne składniki zaczną smakować oryginalnie i naprawdę zaskakująco dobrze. Podawaj z chlebem lub bułeczką. Aż chce się jeść!