Składniki
150 gramów
null
2 sztuki
125 mililitrów
125 gramów
null
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój jabłka. Do salaterki włóż pokrojone jabłka, skrop sokiem z cytryny. Sok z cytryny sprawi, że jabłko nie straci swojego koloru.
Krok 2
Wymieszaj w szklance chrzan ze śmietaną i dopraw Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.
Krok 3
Pokrój w kostkę szynkę, cebulki i ser. Dodaj do salaterki.
Krok 4
Polej sosem. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.
Krok 5
Sałatkę najlepiej podawaj na mieszanej sałacie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem
Na świeżej chrupiącej sałacie ułóż składniki, które masz w lodówce - trochę śniadaniowej szynki i sera połączone z kwaśnym chrupiącym jabłkiem. Dodatek wyśmienitego sosu na bazie śmietany połączy te na pozór nie mające ze sobą wiele wspólnego produkty w wyśmienitą sałatkę. To doskonała potrawa na przyjęcia lub kolację, gdy masz ochotę na coś nietypowego i pysznego. Oto jak zrobić coś, z niczego! Do swojej ulubionej szynki, najlepiej drobiowej, ale może być każda inna wędlina, dodaj pokrojone kwaskowate jabłka i ser żółty – tu również masz dowolność w wyborze jego rodzaju, może być nawet wędzony lub długodojrzewający. W sałatce sprawdza się także inne składniki np. jajko na twardo, lub kawałeczki selera naciowego. Dodatek ziół i ostrego tartego chrzanu, jaki znajdziesz w sosie sprawi, że banalne składniki zaczną smakować oryginalnie i naprawdę zaskakująco dobrze. Podawaj z chlebem lub bułeczką. Aż chce się jeść!