
Składniki
150 gramów
null
2 sztuki
125 mililitrów
125 gramów
null
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój jabłka. Do salaterki włóż pokrojone jabłka, skrop sokiem z cytryny. Sok z cytryny sprawi, że jabłko nie straci swojego koloru.

Krok 2
Wymieszaj w szklance chrzan ze śmietaną i dopraw Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.

Krok 3
Pokrój w kostkę szynkę, cebulki i ser. Dodaj do salaterki.

Krok 4
Polej sosem. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.

Krok 5
Sałatkę najlepiej podawaj na mieszanej sałacie.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szynkowa sałatka z jabłkiem i serem
Na świeżej chrupiącej sałacie ułóż składniki, które masz w lodówce - trochę śniadaniowej szynki i sera połączone z kwaśnym chrupiącym jabłkiem. Dodatek wyśmienitego sosu na bazie śmietany połączy te na pozór nie mające ze sobą wiele wspólnego produkty w wyśmienitą sałatkę. To doskonała potrawa na przyjęcia lub kolację, gdy masz ochotę na coś nietypowego i pysznego. Oto jak zrobić coś, z niczego! Do swojej ulubionej szynki, najlepiej drobiowej, ale może być każda inna wędlina, dodaj pokrojone kwaskowate jabłka i ser żółty – tu również masz dowolność w wyborze jego rodzaju, może być nawet wędzony lub długodojrzewający. W sałatce sprawdza się także inne składniki np. jajko na twardo, lub kawałeczki selera naciowego. Dodatek ziół i ostrego tartego chrzanu, jaki znajdziesz w sosie sprawi, że banalne składniki zaczną smakować oryginalnie i naprawdę zaskakująco dobrze. Podawaj z chlebem lub bułeczką. Aż chce się jeść!