Sałatka wieniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wieniec

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

5 sztuk

5 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę wyłożyć na duży talerz formując wieniec.

Krok 2

Awokado i pomarańczę pokroić na mniejsze kawałki. Mozzarellę pokroić na połówki.

Krok 3

Majonez wymieszać z musztardą i miodem.

Krok 4

Na sałacie ułożyć awokado i polać sosem.

Krok 5

Następnie ułożyć równomiernie pomarańczę, mozzarellę, orzechy i maliny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wieniec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej