
Składniki
80 gramów
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
5 sztuk
5 sztuk
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę wyłożyć na duży talerz formując wieniec.
Krok 2
Awokado i pomarańczę pokroić na mniejsze kawałki. Mozzarellę pokroić na połówki.
Krok 3
Majonez wymieszać z musztardą i miodem.
Krok 4
Na sałacie ułożyć awokado i polać sosem.
Krok 5
Następnie ułożyć równomiernie pomarańczę, mozzarellę, orzechy i maliny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej