
Składniki
80 gramów
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 sztuki
5 sztuk
5 sztuk
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę wyłożyć na duży talerz formując wieniec.
Krok 2
Awokado i pomarańczę pokroić na mniejsze kawałki. Mozzarellę pokroić na połówki.
Krok 3
Majonez wymieszać z musztardą i miodem.
Krok 4
Na sałacie ułożyć awokado i polać sosem.
Krok 5
Następnie ułożyć równomiernie pomarańczę, mozzarellę, orzechy i maliny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej