Sałatka z batatami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z batatami i fetą

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

12

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 garść

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

5 łyżek

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty obrać i pokroić w słupki. Skropić 2 łyżkami oliwy, posolić i piec w 180 stopniach przez 40min.

Krok 2

Na 2 talerze wyłożyć szpinak, pokrojoną fetę i upieczone bataty.

Krok 3

Całość posypać pestkami.

Krok 4

Sos Sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami oliwy i polać nim sałatki.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej