Sałatka z batatami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z batatami i fetą

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 garść

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

5 łyżek

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty obrać i pokroić w słupki. Skropić 2 łyżkami oliwy, posolić i piec w 180 stopniach przez 40min.

Krok 2

Na 2 talerze wyłożyć szpinak, pokrojoną fetę i upieczone bataty.

Krok 3

Całość posypać pestkami.

Krok 4

Sos Sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami oliwy i polać nim sałatki.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej