Składniki
2 garść
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
5 łyżek
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty obrać i pokroić w słupki. Skropić 2 łyżkami oliwy, posolić i piec w 180 stopniach przez 40min.
Krok 2
Na 2 talerze wyłożyć szpinak, pokrojoną fetę i upieczone bataty.
Krok 3
Całość posypać pestkami.
Krok 4
Sos Sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami oliwy i polać nim sałatki.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej