
Składniki
2 garść
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
5 łyżek
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty obrać i pokroić w słupki. Skropić 2 łyżkami oliwy, posolić i piec w 180 stopniach przez 40min.
Krok 2
Na 2 talerze wyłożyć szpinak, pokrojoną fetę i upieczone bataty.
Krok 3
Całość posypać pestkami.
Krok 4
Sos Sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami oliwy i polać nim sałatki.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej