Sałatka z batatami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z batatami i fetą

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

12

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 garść

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

5 łyżek

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty obrać i pokroić w słupki. Skropić 2 łyżkami oliwy, posolić i piec w 180 stopniach przez 40min.

Krok 2

Na 2 talerze wyłożyć szpinak, pokrojoną fetę i upieczone bataty.

Krok 3

Całość posypać pestkami.

Krok 4

Sos Sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami oliwy i polać nim sałatki.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej