
Składniki
2 garść
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
5 łyżek
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty obrać i pokroić w słupki. Skropić 2 łyżkami oliwy, posolić i piec w 180 stopniach przez 40min.
Krok 2
Na 2 talerze wyłożyć szpinak, pokrojoną fetę i upieczone bataty.
Krok 3
Całość posypać pestkami.
Krok 4
Sos Sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami oliwy i polać nim sałatki.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej