Sałatka z batatami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z batatami i fetą

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

10

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 garść

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

5 łyżek

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty obrać i pokroić w słupki. Skropić 2 łyżkami oliwy, posolić i piec w 180 stopniach przez 40min.

Krok 2

Na 2 talerze wyłożyć szpinak, pokrojoną fetę i upieczone bataty.

Krok 3

Całość posypać pestkami.

Krok 4

Sos Sałatkowy Knorr wymieszać z 3 łyżkami oliwy i polać nim sałatki.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z batatami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej