Szybka sałatka z kiełków fasoli z papryką
łatwe
115 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
10 sztuk
1 pęczek
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełki opłucz w zimnej wodzie i odsącz. Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Krok 2
Oliwki pokrój na połówki, paprykę w cienkie paski, a szczypior drobno posiekaj.

Krok 3
W misce połącz kiełki, paprykę, oliwki oraz pokrojony szczypior. Dodaj przygotowany sos i wszystko delikatnie wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.


Dobra rada:
Jeśli nie masz kiełków fasoli, możesz zastąpić je innymi kiełkami np. kiełkami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka z kiełków fasoli z papryką
Gdy przed przygotowaniem pysznego posiłku powstrzymuje cię brak czasu, musisz wypróbować przepis na szybką sałatkę z kiełków fasoli z papryką. Cała paleta pięknych kolorów na talerzu oraz niezwykłe walory smakowe, to główne zalety tej sałatki. Na dodatek to danie całoroczne. Wśród składników, które będą ci potrzebne, nie ma produktów dostępnych sezonowo. Jeśli jednak nie znajdziesz kiełków fasoli, wykorzystaj inny ich rodzaj, na przykład kiełki słonecznika czy rzodkiewki. Dodatkowym plusem tego dania jest to, że nie musisz nic gotować, ani następnego dnia odgrzewać, a całość przyrządzisz w 15 minut. Ma to niebagatelne znaczenie, jeśli sałatkę przygotowujesz jako lunch do pracy. Ta propozycja zadowoli szczególnie miłośników warzyw. Gdy masz ochotę na większy posiłek, podaj sałatkę z dodatkami. Świetnie sprawdzą się w tej roli świeże bagietki lub ryż oraz kawałki grillowanego mięsa.