Szybka sałatka z kiełków fasoli z papryką
łatwe
111 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
10 sztuk
1 pęczek
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełki opłucz w zimnej wodzie i odsącz. Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Krok 2
Oliwki pokrój na połówki, paprykę w cienkie paski, a szczypior drobno posiekaj.

Krok 3
W misce połącz kiełki, paprykę, oliwki oraz pokrojony szczypior. Dodaj przygotowany sos i wszystko delikatnie wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.


Dobra rada:
Jeśli nie masz kiełków fasoli, możesz zastąpić je innymi kiełkami np. kiełkami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka z kiełków fasoli z papryką
Gdy przed przygotowaniem pysznego posiłku powstrzymuje cię brak czasu, musisz wypróbować przepis na szybką sałatkę z kiełków fasoli z papryką. Cała paleta pięknych kolorów na talerzu oraz niezwykłe walory smakowe, to główne zalety tej sałatki. Na dodatek to danie całoroczne. Wśród składników, które będą ci potrzebne, nie ma produktów dostępnych sezonowo. Jeśli jednak nie znajdziesz kiełków fasoli, wykorzystaj inny ich rodzaj, na przykład kiełki słonecznika czy rzodkiewki. Dodatkowym plusem tego dania jest to, że nie musisz nic gotować, ani następnego dnia odgrzewać, a całość przyrządzisz w 15 minut. Ma to niebagatelne znaczenie, jeśli sałatkę przygotowujesz jako lunch do pracy. Ta propozycja zadowoli szczególnie miłośników warzyw. Gdy masz ochotę na większy posiłek, podaj sałatkę z dodatkami. Świetnie sprawdzą się w tej roli świeże bagietki lub ryż oraz kawałki grillowanego mięsa.