Pomidorowa sałatka z owczym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa sałatka z owczym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

10 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj pomidory i wykrój szypułki, po czym pokrój je w plastry. 

Pomidorowa sałatka z owczym serem - Krok 1

Krok 2

Obierz cebulę, drobno pokrój i razem z pomidorami umieść na półmisku. Całość ozdób oliwkami. 

Pomidorowa sałatka z owczym serem - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, następnie polej nim sałatkę.

Pomidorowa sałatka z owczym serem - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj pokrojony ser i zioła prowansalskie. Podawaj.

Pomidorowa sałatka z owczym serem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidorowa sałatka z owczym seremPomidorowa sałatka z owczym serem

Umyj pomidory i wykrój szypułki, po czym pokrój je w plastry.