
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
10 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj pomidory i wykrój szypułki, po czym pokrój je w plastry.
Krok 2
Obierz cebulę, drobno pokrój i razem z pomidorami umieść na półmisku. Całość ozdób oliwkami.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, następnie polej nim sałatkę.
Krok 4
Na koniec dodaj pokrojony ser i zioła prowansalskie. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej