Pomidorowa sałatka z owczym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa sałatka z owczym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

10 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj pomidory i wykrój szypułki, po czym pokrój je w plastry. 

Pomidorowa sałatka z owczym serem - Krok 1

Krok 2

Obierz cebulę, drobno pokrój i razem z pomidorami umieść na półmisku. Całość ozdób oliwkami. 

Pomidorowa sałatka z owczym serem - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, następnie polej nim sałatkę.

Pomidorowa sałatka z owczym serem - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj pokrojony ser i zioła prowansalskie. Podawaj.

Pomidorowa sałatka z owczym serem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa sałatka z owczym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pomidorowa sałatka z owczym seremPomidorowa sałatka z owczym serem

Umyj pomidory i wykrój szypułki, po czym pokrój je w plastry.