
Składniki
0.7 szklanki
0.7 szklanki
1 opakowanie
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, kolendrę drobno pokrój. Cukinię przekrój wzdłuż na 4 części, następnie w centymetrowe kawałki.

Krok 2
Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy z suszonych pomidorów. Dodaj posiekany czosnek, kolendrę i wymieszaj.

Krok 3
Łodygę selera obierz z włókien i pokrój na centymetrowe kawałki. Pomidory pokrój w paski.

Krok 4
W naczyniu połącz wszystkie składniki sałatki (prócz sera), dodaj gotowy sos i wymieszaj. Całość przełóż do czystej miski, a wierzch posyp pokrojonym w kostkę serem feta. Udekoruj listkami kolendry.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z oliwkami
Kolorowa, wieloskładnikowa sałatka idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie, także do szkoły lub pracy. Zobacz, jak łatwo przygotować sałatkę z oliwkami, suszonymi pomidorami i serem feta. Do przyrządzenia przekąski będziesz potrzebować świeżych warzyw, takich jak cukinia, seler naciowy oraz czosnek. Pokrój cukinię i obrany seler na nieduże kawałki, a następnie przełóż do salaterki. Do warzyw dodaj suszone pomidory – odsączone z zalewy i pokrojone w paski. Czosnek drobno posiekaj, gdyż będzie on składnikiem ziołowego dressingu na bazie oliwy pozostałej z suszonych pomidorów. Jego smak urozmaici posiekana świeża kolendra. Na koniec dodaj do sałatki oliwki: czarne oraz zielone, delikatnie wymieszaj wszystko i obficie polej dressingiem. Wierzch posyp pokruszonym serem feta i udekoruj listkami świeżej kolendry. Sałatkę z oliwkami podawaj z włoską bułką ciabattą lub grzanką czosnkową. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych i prostych dań razem z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.


































