
Składniki
0.7 szklanki
0.7 szklanki
1 opakowanie
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, kolendrę drobno pokrój. Cukinię przekrój wzdłuż na 4 części, następnie w centymetrowe kawałki.

Krok 2
Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy z suszonych pomidorów. Dodaj posiekany czosnek, kolendrę i wymieszaj.

Krok 3
Łodygę selera obierz z włókien i pokrój na centymetrowe kawałki. Pomidory pokrój w paski.

Krok 4
W naczyniu połącz wszystkie składniki sałatki (prócz sera), dodaj gotowy sos i wymieszaj. Całość przełóż do czystej miski, a wierzch posyp pokrojonym w kostkę serem feta. Udekoruj listkami kolendry.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z oliwkami
Kolorowa, wieloskładnikowa sałatka idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie, także do szkoły lub pracy. Zobacz, jak łatwo przygotować sałatkę z oliwkami, suszonymi pomidorami i serem feta. Do przyrządzenia przekąski będziesz potrzebować świeżych warzyw, takich jak cukinia, seler naciowy oraz czosnek. Pokrój cukinię i obrany seler na nieduże kawałki, a następnie przełóż do salaterki. Do warzyw dodaj suszone pomidory – odsączone z zalewy i pokrojone w paski. Czosnek drobno posiekaj, gdyż będzie on składnikiem ziołowego dressingu na bazie oliwy pozostałej z suszonych pomidorów. Jego smak urozmaici posiekana świeża kolendra. Na koniec dodaj do sałatki oliwki: czarne oraz zielone, delikatnie wymieszaj wszystko i obficie polej dressingiem. Wierzch posyp pokruszonym serem feta i udekoruj listkami świeżej kolendry. Sałatkę z oliwkami podawaj z włoską bułką ciabattą lub grzanką czosnkową. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych i prostych dań razem z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.