Sałatka z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.7 szklanki

0.7 szklanki

1 opakowanie

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, kolendrę drobno pokrój. Cukinię przekrój wzdłuż na 4 części, następnie w centymetrowe kawałki.

Sałatka z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy z suszonych pomidorów. Dodaj posiekany czosnek, kolendrę i wymieszaj.

Sałatka z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Łodygę selera obierz z włókien i pokrój na centymetrowe kawałki. Pomidory pokrój w paski.

Sałatka z oliwkami - Krok 3

Krok 4

W naczyniu połącz wszystkie składniki sałatki (prócz sera), dodaj gotowy sos i wymieszaj. Całość przełóż do czystej miski, a wierzch posyp pokrojonym w kostkę serem feta. Udekoruj listkami kolendry.

Sałatka z oliwkami - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Krzysztof Buturla

    Krzysztof Buturla , 11.08.2015

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z oliwkamiSałatka z oliwkami

Kolorowa, wieloskładnikowa sałatka idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie, także do szkoły lub pracy. Zobacz, jak łatwo przygotować sałatkę z oliwkami, suszonymi pomidorami i serem feta. Do przyrządzenia przekąski będziesz potrzebować świeżych warzyw, takich jak cukinia, seler naciowy oraz czosnek. Pokrój cukinię i obrany seler na nieduże kawałki, a następnie przełóż do salaterki. Do warzyw dodaj suszone pomidory – odsączone z zalewy i pokrojone w paski. Czosnek drobno posiekaj, gdyż będzie on składnikiem ziołowego dressingu na bazie oliwy pozostałej z suszonych pomidorów. Jego smak urozmaici posiekana świeża kolendra. Na koniec dodaj do sałatki oliwki: czarne oraz zielone, delikatnie wymieszaj wszystko i obficie polej dressingiem. Wierzch posyp pokruszonym serem feta i udekoruj listkami świeżej kolendry. Sałatkę z oliwkami podawaj z włoską bułką ciabattą lub grzanką czosnkową. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych i prostych dań razem z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.