Składniki
0.7 szklanki
0.7 szklanki
1 opakowanie
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, kolendrę drobno pokrój. Cukinię przekrój wzdłuż na 4 części, następnie w centymetrowe kawałki.
Krok 2
Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy z suszonych pomidorów. Dodaj posiekany czosnek, kolendrę i wymieszaj.
Krok 3
Łodygę selera obierz z włókien i pokrój na centymetrowe kawałki. Pomidory pokrój w paski.
Krok 4
W naczyniu połącz wszystkie składniki sałatki (prócz sera), dodaj gotowy sos i wymieszaj. Całość przełóż do czystej miski, a wierzch posyp pokrojonym w kostkę serem feta. Udekoruj listkami kolendry.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z oliwkami
Kolorowa, wieloskładnikowa sałatka idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie, także do szkoły lub pracy. Zobacz, jak łatwo przygotować sałatkę z oliwkami, suszonymi pomidorami i serem feta. Do przyrządzenia przekąski będziesz potrzebować świeżych warzyw, takich jak cukinia, seler naciowy oraz czosnek. Pokrój cukinię i obrany seler na nieduże kawałki, a następnie przełóż do salaterki. Do warzyw dodaj suszone pomidory – odsączone z zalewy i pokrojone w paski. Czosnek drobno posiekaj, gdyż będzie on składnikiem ziołowego dressingu na bazie oliwy pozostałej z suszonych pomidorów. Jego smak urozmaici posiekana świeża kolendra. Na koniec dodaj do sałatki oliwki: czarne oraz zielone, delikatnie wymieszaj wszystko i obficie polej dressingiem. Wierzch posyp pokruszonym serem feta i udekoruj listkami świeżej kolendry. Sałatkę z oliwkami podawaj z włoską bułką ciabattą lub grzanką czosnkową. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych i prostych dań razem z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.