Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 sztuki

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w dużą kostkę.

Krok 2

Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy, gotujemy na parze ok 5-7. Jajka marynowane w burakach kroimy w dużą kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki układamy partiami na talerzu lub wrzucamy do miski. Posypujemy natka pietruszki. Do jogurtu dodajemy sos lazurowy, mieszamy wszystko i polewamy sałatkę przed podaniem.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczano-brokułowa z marynowanymi jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej