Chrzanowa sałatka z pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrzanowa sałatka z pstrągiem

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

4

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

4 sztuki

6 sztuk

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga rozdrabniamy, mieszamy z ryżem.

Krok 2

Dodajemy pokrojone łodygi selera naciowego, posiekane jaja, ogórki oraz drobno pokrojonego pora.

Krok 3

Chrzan mieszamy z majonezem, sosem sałatkowym Knorr, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy pokrojone składniki, mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę w chłodne miejsce by sałatka się przegryzła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka ryżowa po Włosku
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej