
Składniki
300 gramów
400 gramów
4 sztuki
6 sztuk
1 opakowanie
8 sztuk
1 sztuka
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pstrąga rozdrabniamy, mieszamy z ryżem.
Krok 2
Dodajemy pokrojone łodygi selera naciowego, posiekane jaja, ogórki oraz drobno pokrojonego pora.
Krok 3
Chrzan mieszamy z majonezem, sosem sałatkowym Knorr, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy pokrojone składniki, mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę w chłodne miejsce by sałatka się przegryzła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej