Chrzanowa sałatka z pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrzanowa sałatka z pstrągiem

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

4 sztuki

6 sztuk

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga rozdrabniamy, mieszamy z ryżem.

Krok 2

Dodajemy pokrojone łodygi selera naciowego, posiekane jaja, ogórki oraz drobno pokrojonego pora.

Krok 3

Chrzan mieszamy z majonezem, sosem sałatkowym Knorr, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy pokrojone składniki, mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę w chłodne miejsce by sałatka się przegryzła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej