Chrzanowa sałatka z pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrzanowa sałatka z pstrągiem

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

4

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

4 sztuki

6 sztuk

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga rozdrabniamy, mieszamy z ryżem.

Krok 2

Dodajemy pokrojone łodygi selera naciowego, posiekane jaja, ogórki oraz drobno pokrojonego pora.

Krok 3

Chrzan mieszamy z majonezem, sosem sałatkowym Knorr, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy pokrojone składniki, mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę w chłodne miejsce by sałatka się przegryzła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej