Chrzanowa sałatka z pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrzanowa sałatka z pstrągiem

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

4

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

4 sztuki

6 sztuk

1 opakowanie

8 sztuk

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga rozdrabniamy, mieszamy z ryżem.

Krok 2

Dodajemy pokrojone łodygi selera naciowego, posiekane jaja, ogórki oraz drobno pokrojonego pora.

Krok 3

Chrzan mieszamy z majonezem, sosem sałatkowym Knorr, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy pokrojone składniki, mieszamy i odstawiamy na ok. godzinę w chłodne miejsce by sałatka się przegryzła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrzanowa sałatka z pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej