Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

208 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

360 osób wydrukowało

Pobierz pdf

328 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

120 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.

Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - Krok 1

Krok 2

Rodzynki namocz w ciepłej wodzie. Następnie wraz z orzechami dodaj je do kapusty pekińskiej.

Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem Hellmann's. Tak przygotowany dressing nada sałatce aksamitnego smaku.Połącz sos z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj i nakładaj sałatkę na talerze.

Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - Krok 3

Krok 4

Wierzch sałatki posyp posiekaną natką pietruszki oraz pozostałym pokruszonym serem. Na koniec dodaj grzanki.

Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - Krok 4
9

Opinie o przepisie

  • Robert Dratwiński

    Robert Dratwiński, 14.11.2016

    Oki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross, 19.07.2016

    priv :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross, 19.07.2016

    jutro chlopaki ida na rybki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross, 19.07.2016

    od ciebie zalezy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Zachodni

    Grzegorz Zachodni, 19.07.2016

    kiedy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross, 19.07.2016

    na ryby z morza pojdziesz :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross, 19.07.2016

    wbijaj do poole :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Zachodni

    Grzegorz Zachodni, 19.07.2016

    chce

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross, 19.07.2016

    to nie jest sałatka tylko przypadkowe skladniki wrzucone do talerza jak chcesz salatke to ci zrobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską      Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską

Poszukujesz inspiracji na smaczne danie, które można przyrządzić dosłownie w kilka chwil? Koniecznie spróbuj sałatki przygotowanej według poniższego przepisu. Jej składniki to starannie dobrana i smaczna kompozycja. Powinny się w niej znaleźć: kapusta pekińska, orzechy włoskie, rodzynki oraz ser z niebieską pleśnią. Umytą i wysuszoną kapustę poszatkuj i przełóż do dużej miski. Wrzuć do niej również rodzynki – uprzednio namoczone w ciepłej wodzie – oraz orzechy. Całość wymieszaj z aksamitnym dressingiem, który powstanie poprzez wymieszanie sosu sałatkowego, majonezu i łagodnego ketchupu. Następnie sałatkę przełóż na talerze obiadowe. Na wierzchu ułóż kawałki sera pleśniowego. Całość posyp drobno posiekaną natką pietruszki. Danie serwuj z grzankami. Przygotujesz je w prosty sposób, jeśli kawałki dowolnego pieczywa zapieczesz w dobrze nagrzanym piekarniku. Takie danie sprawdzi się na drugie śniadanie lub obiad. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.