Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską
łatwe
906 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
120 gramów
0.5 pęczka
2 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.

Krok 2
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie. Następnie wraz z orzechami dodaj je do kapusty pekińskiej.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem Hellmann's. Tak przygotowany dressing nada sałatce aksamitnego smaku.Połącz sos z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj i nakładaj sałatkę na talerze.

Krok 4
Wierzch sałatki posyp posiekaną natką pietruszki oraz pozostałym pokruszonym serem. Na koniec dodaj grzanki.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską
Poszukujesz inspiracji na smaczne danie, które można przyrządzić dosłownie w kilka chwil? Koniecznie spróbuj sałatki przygotowanej według poniższego przepisu. Jej składniki to starannie dobrana i smaczna kompozycja. Powinny się w niej znaleźć: kapusta pekińska, orzechy włoskie, rodzynki oraz ser z niebieską pleśnią. Umytą i wysuszoną kapustę poszatkuj i przełóż do dużej miski. Wrzuć do niej również rodzynki – uprzednio namoczone w ciepłej wodzie – oraz orzechy. Całość wymieszaj z aksamitnym dressingiem, który powstanie poprzez wymieszanie sosu sałatkowego, majonezu i łagodnego ketchupu. Następnie sałatkę przełóż na talerze obiadowe. Na wierzchu ułóż kawałki sera pleśniowego. Całość posyp drobno posiekaną natką pietruszki. Danie serwuj z grzankami. Przygotujesz je w prosty sposób, jeśli kawałki dowolnego pieczywa zapieczesz w dobrze nagrzanym piekarniku. Takie danie sprawdzi się na drugie śniadanie lub obiad. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.



































