Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
300 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

488 osób wydrukowało

Pobierz pdf

900 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

120 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.

Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - Krok 1

Krok 2

Rodzynki namocz w ciepłej wodzie. Następnie wraz z orzechami dodaj je do kapusty pekińskiej.

Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem Hellmann's. Tak przygotowany dressing nada sałatce aksamitnego smaku.Połącz sos z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj i nakładaj sałatkę na talerze.

Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - Krok 3

Krok 4

Wierzch sałatki posyp posiekaną natką pietruszki oraz pozostałym pokruszonym serem. Na koniec dodaj grzanki.

Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

9

Opinie o przepisie

  • Robert Dratwiński

    Robert Dratwiński , 14.11.2016

    Oki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross , 19.07.2016

    priv :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross , 19.07.2016

    jutro chlopaki ida na rybki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross , 19.07.2016

    od ciebie zalezy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Zachodni

    Grzegorz Zachodni , 19.07.2016

    kiedy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross , 19.07.2016

    na ryby z morza pojdziesz :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross , 19.07.2016

    wbijaj do poole :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Zachodni

    Grzegorz Zachodni , 19.07.2016

    chce

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damon Ross

    Damon Ross , 19.07.2016

    to nie jest sałatka tylko przypadkowe skladniki wrzucone do talerza jak chcesz salatke to ci zrobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską       - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską      Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską

Poszukujesz inspiracji na smaczne danie, które można przyrządzić dosłownie w kilka chwil? Koniecznie spróbuj sałatki przygotowanej według poniższego przepisu. Jej składniki to starannie dobrana i smaczna kompozycja. Powinny się w niej znaleźć: kapusta pekińska, orzechy włoskie, rodzynki oraz ser z niebieską pleśnią. Umytą i wysuszoną kapustę poszatkuj i przełóż do dużej miski. Wrzuć do niej również rodzynki – uprzednio namoczone w ciepłej wodzie – oraz orzechy. Całość wymieszaj z aksamitnym dressingiem, który powstanie poprzez wymieszanie sosu sałatkowego, majonezu i łagodnego ketchupu. Następnie sałatkę przełóż na talerze obiadowe. Na wierzchu ułóż kawałki sera pleśniowego. Całość posyp drobno posiekaną natką pietruszki. Danie serwuj z grzankami. Przygotujesz je w prosty sposób, jeśli kawałki dowolnego pieczywa zapieczesz w dobrze nagrzanym piekarniku. Takie danie sprawdzi się na drugie śniadanie lub obiad. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.