Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską
łatwe
900 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
120 gramów
0.5 pęczka
2 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.

Krok 2
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie. Następnie wraz z orzechami dodaj je do kapusty pekińskiej.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem Hellmann's. Tak przygotowany dressing nada sałatce aksamitnego smaku.Połącz sos z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj i nakładaj sałatkę na talerze.

Krok 4
Wierzch sałatki posyp posiekaną natką pietruszki oraz pozostałym pokruszonym serem. Na koniec dodaj grzanki.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską
Poszukujesz inspiracji na smaczne danie, które można przyrządzić dosłownie w kilka chwil? Koniecznie spróbuj sałatki przygotowanej według poniższego przepisu. Jej składniki to starannie dobrana i smaczna kompozycja. Powinny się w niej znaleźć: kapusta pekińska, orzechy włoskie, rodzynki oraz ser z niebieską pleśnią. Umytą i wysuszoną kapustę poszatkuj i przełóż do dużej miski. Wrzuć do niej również rodzynki – uprzednio namoczone w ciepłej wodzie – oraz orzechy. Całość wymieszaj z aksamitnym dressingiem, który powstanie poprzez wymieszanie sosu sałatkowego, majonezu i łagodnego ketchupu. Następnie sałatkę przełóż na talerze obiadowe. Na wierzchu ułóż kawałki sera pleśniowego. Całość posyp drobno posiekaną natką pietruszki. Danie serwuj z grzankami. Przygotujesz je w prosty sposób, jeśli kawałki dowolnego pieczywa zapieczesz w dobrze nagrzanym piekarniku. Takie danie sprawdzi się na drugie śniadanie lub obiad. Mamy nadzieję, że przyrządzanie potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.