Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową
łatwe
28 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
500 gramów
150 gramów
20 gramów
300 mililitrów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną marchew w kostkę i pokrojoną fasolkę ugotuj w wodzie z Bulionem Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.

Krok 2
Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.

Krok 3
Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.

Krok 4
Podawaj jako dodatek do dań z ugotowanymi ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową
Ten delikatny i kremowy warzywny dodatek cieszy się dużą popularnością już od lat. Jest prosty do wykonania i doskonale komponuje się z wieloma potrawami. Marchewka z groszkiem i fasolką szparagową może być samodzielną przekąską lub uzupełnieniem obiadowych dań. Przyrządza się ją dość szybko. Pokrój w kostkę marchewkę, dorzuć do niej zielony groszek i fasolkę szparagową. Warzywa ugotuj do miękkości w bulionie, a następnie dodaj do nich zasmażkę i dobrze wymieszaj. Przyrządzisz ją z mąki i tłuszczu. Marchewka z groszkiem i fasolką szparagową będzie świetnie smakować podana z ugotowanymi ziemniakami, zwłaszcza w wersji purée. Dobrze komponują się z nią różnego rodzaju mięsa, ryby, kotlety warzywne czy kopytka. Choć tak przygotowana marchewka króluje jako uzupełnienie obiadowych potraw, sprawdzi się też na kolację. Będzie wyśmienita, jeśli zaserwujesz ją ze świeżym pieczywem, ziemniaczanymi krokietami lub wytrawnym omletem. Dowiedz się, jak przygotować ten pyszny warzywny dodatek! Zapoznaj się z naszym przepisem.