Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

500 gramów

150 gramów

20 gramów

300 mililitrów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną marchew w kostkę i pokrojoną fasolkę ugotuj w wodzie z Bulionem Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.

Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - Krok 1

Krok 2

Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.

Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - Krok 2

Krok 3

Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.

Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - Krok 3

Krok 4

Podawaj jako dodatek do dań z ugotowanymi ziemniakami.

Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewka z groszkiem i fasolą szparagowąMarchewka z groszkiem i fasolą szparagową

Ten delikatny i kremowy warzywny dodatek cieszy się dużą popularnością już od lat. Jest prosty do wykonania i doskonale komponuje się z wieloma potrawami. Marchewka z groszkiem i fasolką szparagową może być samodzielną przekąską lub uzupełnieniem obiadowych dań. Przyrządza się ją dość szybko. Pokrój w kostkę marchewkę, dorzuć do niej zielony groszek i fasolkę szparagową. Warzywa ugotuj do miękkości w bulionie, a następnie dodaj do nich zasmażkę i dobrze wymieszaj. Przyrządzisz ją z mąki i tłuszczu. Marchewka z groszkiem i fasolką szparagową będzie świetnie smakować podana z ugotowanymi ziemniakami, zwłaszcza w wersji purée. Dobrze komponują się z nią różnego rodzaju mięsa, ryby, kotlety warzywne czy kopytka. Choć tak przygotowana marchewka króluje jako uzupełnienie obiadowych potraw, sprawdzi się też na kolację. Będzie wyśmienita, jeśli zaserwujesz ją ze świeżym pieczywem, ziemniaczanymi krokietami lub wytrawnym omletem. Dowiedz się, jak przygotować ten pyszny warzywny dodatek! Zapoznaj się z naszym przepisem.