Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

500 gramów

150 gramów

20 gramów

300 mililitrów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną marchew w kostkę i pokrojoną fasolkę ugotuj w wodzie z Bulionem Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.

Krok 2

Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.

Krok 3

Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.

Krok 4

Podawaj z ugotowanymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z groszkiem i fasolą szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewka z groszkiem i fasolą szparagowąMarchewka z groszkiem i fasolą szparagową

Ten delikatny i kremowy warzywny dodatek cieszy się dużą popularnością już od lat. Jest prosty do wykonania i doskonale komponuje się z wieloma potrawami. Marchewka z groszkiem i fasolką szparagową może być samodzielną przekąską lub uzupełnieniem obiadowych dań. Przyrządza się ją dość szybko. Pokrój w kostkę marchewkę, dorzuć do niej zielony groszek i fasolkę szparagową. Warzywa ugotuj do miękkości w bulionie, a następnie dodaj do nich zasmażkę i dobrze wymieszaj. Przyrządzisz ją z mąki i tłuszczu. Marchewka z groszkiem i fasolką szparagową będzie świetnie smakować podana z ugotowanymi ziemniakami, zwłaszcza w wersji purée. Dobrze komponują się z nią różnego rodzaju mięsa, ryby, kotlety warzywne czy kopytka. Choć tak przygotowana marchewka króluje jako uzupełnienie obiadowych potraw, sprawdzi się też na kolację. Będzie wyśmienita, jeśli zaserwujesz ją ze świeżym pieczywem, ziemniaczanymi krokietami lub wytrawnym omletem. Dowiedz się, jak przygotować ten pyszny warzywny dodatek! Zapoznaj się z naszym przepisem.