Marchewka z kalarepą i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z kalarepą i groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 mililitrów

500 gramów

20 gramów

20 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i kalarepę obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w wodzie z Kostką Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.

Krok 2

Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.

Krok 3

Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.

Krok 4

Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej