Marchewka z kalarepą i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z kalarepą i groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 mililitrów

500 gramów

20 gramów

20 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i kalarepę obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w wodzie z Kostką Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.

Krok 2

Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.

Krok 3

Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.

Krok 4

Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej