Marchewka z kalarepą i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z kalarepą i groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 mililitrów

500 gramów

20 gramów

20 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i kalarepę obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w wodzie z Kostką Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.

Krok 2

Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.

Krok 3

Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.

Krok 4

Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z kalarepą i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej