Składniki
500 gramów
300 mililitrów
500 gramów
20 gramów
20 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i kalarepę obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w wodzie z Kostką Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.
Krok 2
Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.
Krok 3
Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.
Krok 4
Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej