Składniki
500 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
150 gramów
500 gramów
20 gramów
300 mililitrów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i kalarepę obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w wodzie z Kostką Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.
Krok 2
Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.
Krok 3
Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.
Krok 4
Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej