Składniki
500 gramów
300 mililitrów
500 gramów
20 gramów
20 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i kalarepę obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w wodzie z Kostką Knorr do miękkości, na końcu dodaj groszek.
Krok 2
Z tłuszczu i mąki przygotuj jasną zasmażkę, rozprowadź ją wywarem.
Krok 3
Połącz zasmażkę z warzywami w bulionie.
Krok 4
Podawaj z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej