
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
4 łyżki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę, ziemniaki i cebulę drobno pokrój i włóż do garnka.

Krok 2
Zalej gorącą wodą, dodaj kostkę Knorr i gotuj wszystko aż zmięknie.

Krok 3
Po tym czasie zmiksuj zupę na gładki krem.

Krok 4
Przelej zupę na szeroki talerz. Na środku połóż łyżkę gęstej śmietany lub jogurt. Wykałaczką rozciągnij śmietankę tak aby powstały promienie słońca.


Dobra rada:
Aby uczynić smak zupy ciekawszym możesz ją dodatkowo doprawić łyżką miodu i otartą skórką z pomarańczy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Słoneczna zupa marchewkowa
To prosta w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna zupa, którą możesz podać na elegancką kolację lub przyjęcie. Sprawdź przepis na zupę marchewkową – może stać się Twoim popisowym daniem. Aby ją przygotować, najpierw pokrój cebulę, marchewkę i ziemniaki w drobną kostkę i gotuj w osolonej wodzie do momentu, aż warzywa będą miękkie. Jeśli chcesz nadać jej bardziej intensywny smak, dodaj także pora i czosnek. Następnie zmiksuj całość blenderem i przypraw curry, kurkumą, tymiankiem oraz pieprzem – dzięki nim zupa będzie wyjątkowo aromatyczna. Dodaj także nieco imbiru, a potrawa zyska korzenny smak. Gotową zupę przelej do dużego talerza i udekoruj. Przepis sugeruje wykonanie promieni słonecznych ze śmietany, jednak możesz zdecydować się także na posiekaną natkę pietruszki, paprykę w proszku czy grzanki – potrawa będzie prezentowała się równie dobrze. Serwuj ją zaraz po przygotowaniu – z listkami świeżej bazylii na wierzchu. Koniecznie przyrządź słoneczną zupę marchewkową przy najbliższej okazji.