Przepisy na Blendowane Potrawy | Przepisy.pl pixel

Zblendowane Dania

111 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BlendowanieBlendowanie

Masz w kuchni blender? Przepisy z jego użyciem już na Ciebie czekają, więc kulinarne popisy czas rozpocząć! Blender jest niezastąpiony w bojach o najlepsze zupy-kremy, przepyszne pasty, chłodniki, sosy, musy czy koktajle. Blender zawsze da radę! Z jego pomocą stworzysz kultowe meksykańskie guacamole czy hiszpańskie gazpacho. Nie odmówi pomocy także popularnemu hummusowi.

Dla kogo?

Śmiało można rzec, że blender to absolutne „must have” w każdej kuchni. Niezbędny dla osób dbających o linię, które uwielbiają miksować warzywne czy owocowe koktajle. Jego urokowi nie oprą się też wegetarianie i miłośnicy zup podawanych w formie kremu.

Na jaką okazję?

Śniadanie, obiad, podwieczorek czy kolacja – dania z blendera da się lubić. Poranna pasta do kanapek, pożywne smoothie przed obiadem, pesto do drugiego dania, kremowy dip w towarzystwie przekąsek bądź apetyczna salsa na dobre zakończenie dnia. Jedno jest pewne, bez blendera ani rusz!

Czy wiesz, że?

Blender to urządzenie, które bez wątpienia usprawnia gotowanie wszystkim kucharzom, zarówno mistrzom gastronomii, jak i kulinarnym żółtodziobom. Możemy wyróżnić dwa rodzaje urządzeń: blender ręczny oraz blender kielichowy (stanowiący podstawowe wyposażenie każdego robota kuchennego). Oba znakomicie nadają się do mieszania i miksowania, więc jeśli zastanawiasz się, co można zrobić w blenderze kielichowym, zajrzyj do naszych przepisów.

Dla urozmaicenia:

Do mlecznego shake’a lub owocowego smoothie dodaj przed blendowaniem kilka kostek lodu. Dzięki temu uzyskasz chłodny napój, który wyśmienicie orzeźwi w upalne dni.