Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
łatwe
1586 osób zapisało

Składniki
15 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
100 gramów
3 łyżki
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj i osusz, a następnie pokrój w plastry i przesmaż w garnku na margarynie.

Krok 2
Cebulę, czosnek oraz pora pokrój drobno i dodaj do pieczarek. Wymieszaj i duś chwilę razem.

Krok 3
Wlej 600 ml wody i zagotuj. Dodaj kostkę Knorr, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 15 minut.

Krok 4
Zupę zmiksuj. Serek pokrój i dodawaj po kawałku do zupy cały czas mieszając, do momentu aż serek się całkowicie rozpuści. Gotową zupę podawaj z ptysiowym groszkiem. Z jogurtu narysuj na zupie grzybka. Z listków pietruszki zrób otaczającą go trawę.


Dobra rada:
Aby zupa była bardziej aksamitna i kremowa, możesz dodać pod koniec jogurt naturalny lub śmietanę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Aby przyrządzić delikatną zupę krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym z tego przepisu, potrzebujesz tylko kilku prostych składników oraz blendera. Bazą do zupy są, oczywiście, pieczarki, które należy oczyścić i pokroić, a następnie podsmażyć na margarynie, by zmiękły. Do przełamania subtelnego smaku pieczarek użyj pikantnych warzyw: cebuli, pora i czosnku. Pokrój je drobno i duś przez chwilę razem z pieczarkami. Całość zalej bulionem i gotuj przez kwadrans na wolnym ogniu. Następnie używając blendera, zmiksuj dokładnie zupę, aby nie pozostały w niej kawałki warzyw. Kremową, aksamitną konsystencję oraz mleczny posmak nada potrawie topiony serek śmietankowy. Smak zupy świetnie podkreśli także biały pieprz, nieco delikatniejszy od czarnego. Zupę podawaj na gorąco, najlepiej z kleksem jogurtu naturalnego, posypaną groszkiem ptysiowym. Udekoruj ją drobno posiekaną świeżą natką pietruszki albo pachnącym lubczykiem. Skorzystaj z naszego przepisu na pieczarkową zupę krem i przygotuj ją na obiad lub kolację.