Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym

Autor: Anna Kowalczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obieramy i kroimy w średniej grubości krążki lub piórka. Smażymy na maśle. Kiedy jest już miękka i lekko złocista przekładamy do garnka.

Krok 2

Zalewamy bulionem - około 1,5 litra, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i gotujemy.

Krok 3

Mięso mielone łączymy z jajkiem, z czosnkiem przeciśniętym przez wyciskarkę, odrobiną bułki tartej. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Formujemy małe kuleczki wielkości orzechów włoskich i wrzucamy do zupy. Gotujemy około 25 minut.

Krok 5

Wrzucić serki topione pokrojone na mniejsze kawałki, mieszać aż się rozpuszczą. Ja osobiści miksuje w blenderze serki z odrobiną gorącej zupy i następnie wlewam do garnka.

Krok 6

Zupę podajemy z małymi grzankami przygotowanymi z kajzerki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej