Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym

Autor: Anna Kowalczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

0.5 kilograma

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obieramy i kroimy w średniej grubości krążki lub piórka. Smażymy na maśle. Kiedy jest już miękka i lekko złocista przekładamy do garnka.

Krok 2

Zalewamy bulionem - około 1,5 litra, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i gotujemy.

Krok 3

Mięso mielone łączymy z jajkiem, z czosnkiem przeciśniętym przez wyciskarkę, odrobiną bułki tartej. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Formujemy małe kuleczki wielkości orzechów włoskich i wrzucamy do zupy. Gotujemy około 25 minut.

Krok 5

Wrzucić serki topione pokrojone na mniejsze kawałki, mieszać aż się rozpuszczą. Ja osobiści miksuje w blenderze serki z odrobiną gorącej zupy i następnie wlewam do garnka.

Krok 6

Zupę podajemy z małymi grzankami przygotowanymi z kajzerki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pieczarkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej