PRZEPISY.PL
Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - autor: Anna Kowalczyk

Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
9
osób dodało do Mniamlisty
9
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • jajko1 szt
  • masło4 łyżki
  • Krok 1

    Cebule obieramy i kroimy w średniej grubości krążki lub piórka. Smażymy na maśle. Kiedy jest już miękka i lekko złocista przekładamy do garnka.
  • Krok 2

    Zalewamy bulionem - około 1,5 litra, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i gotujemy.
  • Krok 3

    Mięso mielone łączymy z jajkiem, z czosnkiem przeciśniętym przez wyciskarkę, odrobiną bułki tartej. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 4

    Formujemy małe kuleczki wielkości orzechów włoskich i wrzucamy do zupy. Gotujemy około 25 minut.
  • Krok 5

    Wrzucić serki topione pokrojone na mniejsze kawałki, mieszać aż się rozpuszczą. Ja osobiści miksuje w blenderze serki z odrobiną gorącej zupy i następnie wlewam do garnka.
  • Krok 6

    Zupę podajemy z małymi grzankami przygotowanymi z kajzerki

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

3
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
206
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
110
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
68
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe