Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym

Autor: Anna Kowalczyk

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obieramy i kroimy w średniej grubości krążki lub piórka. Smażymy na maśle. Kiedy jest już miękka i lekko złocista przekładamy do garnka.

Krok 2

Zalewamy bulionem - około 1,5 litra, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i gotujemy.

Krok 3

Mięso mielone łączymy z jajkiem, z czosnkiem przeciśniętym przez wyciskarkę, odrobiną bułki tartej. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Formujemy małe kuleczki wielkości orzechów włoskich i wrzucamy do zupy. Gotujemy około 25 minut.

Krok 5

Wrzucić serki topione pokrojone na mniejsze kawałki, mieszać aż się rozpuszczą. Ja osobiści miksuje w blenderze serki z odrobiną gorącej zupy i następnie wlewam do garnka.

Krok 6

Zupę podajemy z małymi grzankami przygotowanymi z kajzerki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa z kulkami mięsnymi i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej