Delikatne flaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne flaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

2 sztuki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaczki obgotuj przez kilka minut, odcedź, zalej czystą wodą i powtórz czynność. Ponownie zmień wodę i gotuj do miękkości.

Krok 2

W tym czasie obierz włoszczyznę i cebulę, przełóż do garnka razem z przyprawami, dodaj umytą pokrojoną w mniejsze kawałki wołowinę i gotuj na małym ogniu do czasu gdy składniki zmiękną.

Krok 3

Przecedź wywar, wołowinę wystudź i potnij w małą kostkę.

Krok 4

Flaki, jeżeli były w całości, również pokrój, tyle, że w paski. Wymieszaj mięso, zalej rosołem. Zagotuj.

Krok 5

Masło zasmaż razem z mąką i rozmieszaj zasmażkę z wywarem. Dopraw delikatne flaczki do smaku i podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne flaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej