
Składniki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ramen ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 2
Cebulę, czosnek oraz imbir obierz i pokrój drobno. Marchew obierz i pokrój w plastry. Pak choi oraz boczniaki pokrój w paski.
Krok 3
Warzywa smaż na patelni lub woku na oleju. Następnie wlej litr ciepłej wody i dodaj kostki Knorr. Całość zagotuj.
Krok 4
W miseczkach układaj makaron, zalej go bulionem z warzywami i podawaj z plasterkami limonki.

Dobra rada:
Zupę możesz doprawić sosem sojowym lub miso.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa Ramen
Podstawą dobrego ramenu są aromatyczny, esencjonalny wywar oraz charakterystyczny makaron, od którego zupa wzięła swoją nazwę. Idealny przepis na ramen? Dla każdego kucharza może oznaczać coś zupełnie innego, ulubiona zupa Japończyków smakuje bowiem wyśmienicie z najróżniejszymi dodatkami. Tym razem przedstawiamy sposób na szybki ramen w wersji bezmięsnej.
Dla kogo?
Potrawa zachwyci kucharzy, którzy lubią swobodę w kuchni. Chcecie dodać do ramenu nori albo kimchi? A może kukurydzę, marynowane pędy bambusa lub groszek cukrowy? Macie zielone światło!
Na jaką okazję?
Każda miska zupy ramen mieści tyle dodatków, że śmiało można podawać ją jako danie główne. Nawet podczas niedzielnego obiadu nikt nie zatęskni za tradycyjnym rosołem.
Czy wiesz, że?
Grzyby to nieodzowny dodatek wielu zup, zwłaszcza w ramenie w wersji wege. Pełne są smaku umami, dzięki któremu potrawy są kompletne. Ponadto ich struktura sprawia, że fantastycznie zastępują mięso.
Dla urozmaicenia:
Apetycznym ukoronowaniem zupy są ugotowane na miękko i przepołowione jajka. W japońskich recepturach stosuje się jajka nitamago, które dodatkowo marynuje się w sosie sojowym i przyprawach.