Kalifornijska zupa z cukinii z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalifornijska zupa z cukinii z oregano

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie skrój w cienkie plastry ale nie obieraj. Drobno posiekaj cebulę.

Krok 2

Rozgrzej w solidnym garnku oliwę oraz masło i zeszklij na nich cebulkę.

Krok 3

Następnie dodaj cukinię i podsmażaj przez dwie minuty.

Krok 4

Teraz wrzuć rozdrobnioną kostkę rosołową Knorr, półtorej łyżki oregano i wlej 750 ml gorącej wody. Przykryj garnek i gotuj tak przez pół godziny.

Krok 5

Po tym czasie zmiksuj danie na puree, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj ciepłą z odrobiną śmietany i resztą oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pizza ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej