Kalifornijska zupa z cukinii z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalifornijska zupa z cukinii z oregano

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie skrój w cienkie plastry ale nie obieraj. Drobno posiekaj cebulę.

Krok 2

Rozgrzej w solidnym garnku oliwę oraz masło i zeszklij na nich cebulkę.

Krok 3

Następnie dodaj cukinię i podsmażaj przez dwie minuty.

Krok 4

Teraz wrzuć rozdrobnioną kostkę rosołową Knorr, półtorej łyżki oregano i wlej 750 ml gorącej wody. Przykryj garnek i gotuj tak przez pół godziny.

Krok 5

Po tym czasie zmiksuj danie na puree, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj ciepłą z odrobiną śmietany i resztą oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej