Kalifornijska zupa z cukinii z oregano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalifornijska zupa z cukinii z oregano

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie skrój w cienkie plastry ale nie obieraj. Drobno posiekaj cebulę.

Krok 2

Rozgrzej w solidnym garnku oliwę oraz masło i zeszklij na nich cebulkę.

Krok 3

Następnie dodaj cukinię i podsmażaj przez dwie minuty.

Krok 4

Teraz wrzuć rozdrobnioną kostkę rosołową Knorr, półtorej łyżki oregano i wlej 750 ml gorącej wody. Przykryj garnek i gotuj tak przez pół godziny.

Krok 5

Po tym czasie zmiksuj danie na puree, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj ciepłą z odrobiną śmietany i resztą oregano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalifornijska zupa z cukinii z oregano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sandacz po kujawsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej