
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie skrój w cienkie plastry ale nie obieraj. Drobno posiekaj cebulę.
Krok 2
Rozgrzej w solidnym garnku oliwę oraz masło i zeszklij na nich cebulkę.
Krok 3
Następnie dodaj cukinię i podsmażaj przez dwie minuty.
Krok 4
Teraz wrzuć rozdrobnioną kostkę rosołową Knorr, półtorej łyżki oregano i wlej 750 ml gorącej wody. Przykryj garnek i gotuj tak przez pół godziny.
Krok 5
Po tym czasie zmiksuj danie na puree, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj ciepłą z odrobiną śmietany i resztą oregano.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej