Sos sałatkowy Grecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sałatkowy Grecki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

3 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).

Krok 2

Wymieszaj jogurt z Sosem sałatkowym Greckim Knorr, sokiem z 1/3 cytryny i sokiem jabłkowym.

Krok 3

Połącz sos ze składnikami sałatki oraz częścią sezamu, po czym odstaw na 5-10 minut.

Krok 4

Udekoruj gotową sałatkę gałązką szczypiorku, listkami świeżej mięty, ziarnami sezamu i oliwkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos sałatkowy GreckiSos sałatkowy Grecki

Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).