Sos sałatkowy Grecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sałatkowy Grecki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

3 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).

Krok 2

Wymieszaj jogurt z Sosem sałatkowym Greckim Knorr, sokiem z 1/3 cytryny i sokiem jabłkowym.

Krok 3

Połącz sos ze składnikami sałatki oraz częścią sezamu, po czym odstaw na 5-10 minut.

Krok 4

Udekoruj gotową sałatkę gałązką szczypiorku, listkami świeżej mięty, ziarnami sezamu i oliwkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasztet cielęcy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos sałatkowy GreckiSos sałatkowy Grecki

Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).