Sos sałatkowy Grecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sałatkowy Grecki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

3 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).

Krok 2

Wymieszaj jogurt z Sosem sałatkowym Greckim Knorr, sokiem z 1/3 cytryny i sokiem jabłkowym.

Krok 3

Połącz sos ze składnikami sałatki oraz częścią sezamu, po czym odstaw na 5-10 minut.

Krok 4

Udekoruj gotową sałatkę gałązką szczypiorku, listkami świeżej mięty, ziarnami sezamu i oliwkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos sałatkowy GreckiSos sałatkowy Grecki

Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).