
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
3 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).
Krok 2
Wymieszaj jogurt z Sosem sałatkowym Greckim Knorr, sokiem z 1/3 cytryny i sokiem jabłkowym.
Krok 3
Połącz sos ze składnikami sałatki oraz częścią sezamu, po czym odstaw na 5-10 minut.
Krok 4
Udekoruj gotową sałatkę gałązką szczypiorku, listkami świeżej mięty, ziarnami sezamu i oliwkami.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos sałatkowy Grecki
Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).