
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
3 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).
Krok 2
Wymieszaj jogurt z Sosem sałatkowym Greckim Knorr, sokiem z 1/3 cytryny i sokiem jabłkowym.
Krok 3
Połącz sos ze składnikami sałatki oraz częścią sezamu, po czym odstaw na 5-10 minut.
Krok 4
Udekoruj gotową sałatkę gałązką szczypiorku, listkami świeżej mięty, ziarnami sezamu i oliwkami.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos sałatkowy Grecki
Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).