Sos sałatkowy Grecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sałatkowy Grecki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

3 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).

Krok 2

Wymieszaj jogurt z Sosem sałatkowym Greckim Knorr, sokiem z 1/3 cytryny i sokiem jabłkowym.

Krok 3

Połącz sos ze składnikami sałatki oraz częścią sezamu, po czym odstaw na 5-10 minut.

Krok 4

Udekoruj gotową sałatkę gałązką szczypiorku, listkami świeżej mięty, ziarnami sezamu i oliwkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos sałatkowy GreckiSos sałatkowy Grecki

Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).