Sos sałatkowy Grecki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sałatkowy Grecki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

3 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).

Krok 2

Wymieszaj jogurt z Sosem sałatkowym Greckim Knorr, sokiem z 1/3 cytryny i sokiem jabłkowym.

Krok 3

Połącz sos ze składnikami sałatki oraz częścią sezamu, po czym odstaw na 5-10 minut.

Krok 4

Udekoruj gotową sałatkę gałązką szczypiorku, listkami świeżej mięty, ziarnami sezamu i oliwkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sałatkowy Grecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos sałatkowy GreckiSos sałatkowy Grecki

Ogórka i dynię pokrój w kostkę, a następnie wymieszaj z serem feta, miętą oraz makaronem (ugotowanym al dente).