Sałatka z pomidorami i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorami i oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
110 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż odcedzone oliwki.

Sałatka z pomidorami i oliwkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj drobno posiekany czosnek i smaż jeszcze kilka minut.

Sałatka z pomidorami i oliwkami - Krok 2

Krok 3

Następnie wlej pomidory z puszki i całość duś, aż płyn lekko odparuje i potrawa zrobi się gęsta.

Sałatka z pomidorami i oliwkami - Krok 3

Krok 4

Jak pomidory lekko ostygną, dodaj sos sałatkowy Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Sałatka z pomidorami i oliwkami - Krok 4

Krok 5

Sałatkę dopraw posiekanymi igiełkami rozmarynu oraz bazylią i dokładnie wymieszaj. Przełóż do słoika. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj do mięs i ryb.

Sałatka z pomidorami i oliwkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka czerwona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pomidorami i oliwkamiSałatka z pomidorami i oliwkami

Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż odcedzone oliwki.