
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż odcedzone oliwki.

Krok 2
Dodaj drobno posiekany czosnek i smaż jeszcze kilka minut.

Krok 3
Następnie wlej pomidory z puszki i całość duś, aż płyn lekko odparuje i potrawa zrobi się gęsta.

Krok 4
Jak pomidory lekko ostygną, dodaj sos sałatkowy Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Sałatkę dopraw posiekanymi igiełkami rozmarynu oraz bazylią i dokładnie wymieszaj. Przełóż do słoika. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj do mięs i ryb.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej