
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż odcedzone oliwki.

Krok 2
Dodaj drobno posiekany czosnek i smaż jeszcze kilka minut.

Krok 3
Następnie wlej pomidory z puszki i całość duś, aż płyn lekko odparuje i potrawa zrobi się gęsta.

Krok 4
Jak pomidory lekko ostygną, dodaj sos sałatkowy Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Sałatkę dopraw posiekanymi igiełkami rozmarynu oraz bazylią i dokładnie wymieszaj. Przełóż do słoika. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj do mięs i ryb.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej