
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż odcedzone oliwki.

Krok 2
Dodaj drobno posiekany czosnek i smaż jeszcze kilka minut.

Krok 3
Następnie wlej pomidory z puszki i całość duś, aż płyn lekko odparuje i potrawa zrobi się gęsta.

Krok 4
Jak pomidory lekko ostygną, dodaj sos sałatkowy Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Sałatkę dopraw posiekanymi igiełkami rozmarynu oraz bazylią i dokładnie wymieszaj. Przełóż do słoika. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj do mięs i ryb.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej