Sałatka z pomidorami i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorami i oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż odcedzone oliwki.

Sałatka z pomidorami i oliwkami - Krok 1

Krok 2

Dodaj drobno posiekany czosnek i smaż jeszcze kilka minut.

Sałatka z pomidorami i oliwkami - Krok 2

Krok 3

Następnie wlej pomidory z puszki i całość duś, aż płyn lekko odparuje i potrawa zrobi się gęsta.

Sałatka z pomidorami i oliwkami - Krok 3

Krok 4

Jak pomidory lekko ostygną, dodaj sos sałatkowy Knorr i całość dokładnie wymieszaj.

Sałatka z pomidorami i oliwkami - Krok 4

Krok 5

Sałatkę dopraw posiekanymi igiełkami rozmarynu oraz bazylią i dokładnie wymieszaj. Przełóż do słoika. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj do mięs i ryb.

Sałatka z pomidorami i oliwkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorami i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pomidorami i oliwkamiSałatka z pomidorami i oliwkami

Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż odcedzone oliwki.