Sałatka owocowa z arbuzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocowa z arbuzem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

250 mililitrów

6 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melony przekrój na pół i usuń część nasienną.

Krok 2

Z melonów i arbuza wydrąż kulki, a następnie ułóż je warstwami w szklanym naczyniu. Schłódź.

Krok 3

Do wrzącego mleka dodaj nasiona wanilii. Żółtka utrzyj z cukrem i dodawaj do mleka, stale mieszając.

Krok 4

Owoce polej sosem i posyp cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocowa z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej