
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
250 mililitrów
6 sztuk
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melony przekrój na pół i usuń część nasienną.
Krok 2
Z melonów i arbuza wydrąż kulki, a następnie ułóż je warstwami w szklanym naczyniu. Schłódź.
Krok 3
Do wrzącego mleka dodaj nasiona wanilii. Żółtka utrzyj z cukrem i dodawaj do mleka, stale mieszając.
Krok 4
Owoce polej sosem i posyp cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej