
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.5 opakowania
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj grecki sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą.
Krok 2
W misce połącz kawałki arbuza, ogórka, ser oraz sałatę. Dodaj listki mięty oraz kolendrę.
Krok 3
Do sałatki dodaj przygotowany sos sałatkowy i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj krążkami cebuli i listkami ziół. Posyp świeżo zmielonym pieprzem.

Dobra rada:
Arbuza możesz zamienić na melona a Twoja sałatka z pewnością będzie równie smaczna w letnie dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z arbuzem i fetą
Sałatki są świetnym sposobem na przygotowanie szybkiej i smacznej przekąski. Sprawdzają się zarówno jako dodatek do dania głównego, jak i przystawka. Dotyczy to zarówno sałatek warzywnych, jak i owocowych, które również można przygotować z wytrawnymi dodatkami. Sałatka z arbuzem idealnie pasować będzie na cieplejsze dni. Ten soczysty owoc nadaje reszcie składników lekko słodkiego smaku (zamiast niego dobrze pasował będzie także melon). Przyrządzanie rozpocznij od przygotowania sosu greckiego na bazie oliwy. Pokrojonego w grubą kostkę arbuza połącz w misce z plasterkami świeżego ogórka oraz roszponką. Jako dodatku użyj sera feta, którego słony smak dobrze skomponuje się z resztą składników i przełamie słodycz arbuza. Ważne są także odpowiednie zioła – listki świeżej mięty oraz kolendra, które nadadzą całości przyjemnego aromatu. Wszystkie składniki wymieszaj delikatnie, a na wierzchu każdej porcji ułóż krążki czerwonej cebuli i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Sałatka z arbuzem i fetą pasuje do grillowanych mięs drobiowych. Spróbuj!