Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

385 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

329 osób wydrukowało

Pobierz pdf

448 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj papryki, osusz, oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski, po czym wymieszaj.

Krok 2

Opłucz dymkę ze szczypiorkiem zimną wodą, osusz i drobno posiekaj. Posyp nią pokrojone papryki.

Krok 3

Pokrój fetę w kostkę fetę, ułóż ją na wierzchu wraz z ciemnymi oliwkami.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Polej sałatkę gotowym sosem, po czym odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Serwuj ją do dań mięsnych lub kanapek z wędliną na ciemnym pieczywie.

2

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 11.06.2018

    Zgadzam się.Fajna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magda panas

    magda panas , 27.03.2016

    Najlepsza salatka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej