
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
15 dekagramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj papryki, osusz, oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski, po czym wymieszaj.
Krok 2
Opłucz dymkę ze szczypiorkiem zimną wodą, osusz i drobno posiekaj. Posyp nią pokrojone papryki.
Krok 3
Pokrój fetę w kostkę fetę, ułóż ją na wierzchu wraz z ciemnymi oliwkami.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
Polej sałatkę gotowym sosem, po czym odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Serwuj ją do dań mięsnych lub kanapek z wędliną na ciemnym pieczywie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej