Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

415 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

404 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

548 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj papryki, osusz, oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski, po czym wymieszaj.

Krok 2

Opłucz dymkę ze szczypiorkiem zimną wodą, osusz i drobno posiekaj. Posyp nią pokrojone papryki.

Krok 3

Pokrój fetę w kostkę fetę, ułóż ją na wierzchu wraz z ciemnymi oliwkami.

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 5

Polej sałatkę gotowym sosem, po czym odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Serwuj ją do dań mięsnych lub kanapek z wędliną na ciemnym pieczywie.

2

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 11.06.2018

    Zgadzam się.Fajna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magda panas

    magda panas , 27.03.2016

    Najlepsza salatka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka paprykowa z fetą i oliwkamiSałatka paprykowa z fetą i oliwkami

Umyj papryki, osusz, oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski, po czym wymieszaj.