
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
15 dekagramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj papryki, osusz, oczyść z pestek i pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski, po czym wymieszaj.
Krok 2
Opłucz dymkę ze szczypiorkiem zimną wodą, osusz i drobno posiekaj. Posyp nią pokrojone papryki.
Krok 3
Pokrój fetę w kostkę fetę, ułóż ją na wierzchu wraz z ciemnymi oliwkami.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
Polej sałatkę gotowym sosem, po czym odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Serwuj ją do dań mięsnych lub kanapek z wędliną na ciemnym pieczywie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej