Czosnkowa surówka z białej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowa surówka z białej kapusty

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę przekrawamy na pół, tak by uzyskać dwie ćwiartki, które następnie drobno szatkujemy.

Krok 2

Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne zapałki.

Krok 3

Pomidora po umyciu kroimy w ćwiartki, następnie w cienkie plasterki.

Krok 4

Ogórki również kroimy w plasterki.

Krok 5

Przygotowujemy sos do sałatki i dodajemy do warzyw. Mieszamy składniki ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej