Czosnkowa surówka z białej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowa surówka z białej kapusty

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę przekrawamy na pół, tak by uzyskać dwie ćwiartki, które następnie drobno szatkujemy.

Krok 2

Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne zapałki.

Krok 3

Pomidora po umyciu kroimy w ćwiartki, następnie w cienkie plasterki.

Krok 4

Ogórki również kroimy w plasterki.

Krok 5

Przygotowujemy sos do sałatki i dodajemy do warzyw. Mieszamy składniki ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej