Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę przekrawamy na pół, tak by uzyskać dwie ćwiartki, które następnie drobno szatkujemy.
Krok 2
Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne zapałki.
Krok 3
Pomidora po umyciu kroimy w ćwiartki, następnie w cienkie plasterki.
Krok 4
Ogórki również kroimy w plasterki.
Krok 5
Przygotowujemy sos do sałatki i dodajemy do warzyw. Mieszamy składniki ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej