Czosnkowa surówka z białej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowa surówka z białej kapusty

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę przekrawamy na pół, tak by uzyskać dwie ćwiartki, które następnie drobno szatkujemy.

Krok 2

Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne zapałki.

Krok 3

Pomidora po umyciu kroimy w ćwiartki, następnie w cienkie plasterki.

Krok 4

Ogórki również kroimy w plasterki.

Krok 5

Przygotowujemy sos do sałatki i dodajemy do warzyw. Mieszamy składniki ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej