Czosnkowa surówka z białej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowa surówka z białej kapusty

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę przekrawamy na pół, tak by uzyskać dwie ćwiartki, które następnie drobno szatkujemy.

Krok 2

Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne zapałki.

Krok 3

Pomidora po umyciu kroimy w ćwiartki, następnie w cienkie plasterki.

Krok 4

Ogórki również kroimy w plasterki.

Krok 5

Przygotowujemy sos do sałatki i dodajemy do warzyw. Mieszamy składniki ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowa surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej