
Składniki
600 gramów
2 sztuki
null
null
null
null
null
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Mięso umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, ostudź, pokrój w kostkę.
Krok 3
Wystudzone ziemniaki obierz z łupinek i również potnij w kostkę.
Krok 4
Paprykę oczyść, posiekaj w cienkie paseczki i wymieszaj z mięsem i ziemniakami.
Krok 5
Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę i połącz składniki z sosem pomidorowym. Dopraw na ostro do smaku.
Krok 6
Ognistą sałatkę z kurczakiem przed podaniem schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej