Ognista sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ognista sałatka z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

null

null

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Mięso umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, ostudź, pokrój w kostkę.

Krok 3

Wystudzone ziemniaki obierz z łupinek i również potnij w kostkę.

Krok 4

Paprykę oczyść, posiekaj w cienkie paseczki i wymieszaj z mięsem i ziemniakami.

Krok 5

Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę i połącz składniki z sosem pomidorowym. Dopraw na ostro do smaku.

Krok 6

Ognistą sałatkę z kurczakiem przed podaniem schłodź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej