Ognista sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ognista sałatka z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

null

null

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Mięso umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, ostudź, pokrój w kostkę.

Krok 3

Wystudzone ziemniaki obierz z łupinek i również potnij w kostkę.

Krok 4

Paprykę oczyść, posiekaj w cienkie paseczki i wymieszaj z mięsem i ziemniakami.

Krok 5

Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę i połącz składniki z sosem pomidorowym. Dopraw na ostro do smaku.

Krok 6

Ognistą sałatkę z kurczakiem przed podaniem schłodź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej