
Składniki
600 gramów
2 sztuki
null
null
null
null
null
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Mięso umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, ostudź, pokrój w kostkę.
Krok 3
Wystudzone ziemniaki obierz z łupinek i również potnij w kostkę.
Krok 4
Paprykę oczyść, posiekaj w cienkie paseczki i wymieszaj z mięsem i ziemniakami.
Krok 5
Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę i połącz składniki z sosem pomidorowym. Dopraw na ostro do smaku.
Krok 6
Ognistą sałatkę z kurczakiem przed podaniem schłodź w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej