Ognista sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ognista sałatka z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

null

null

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Mięso umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, ostudź, pokrój w kostkę.

Krok 3

Wystudzone ziemniaki obierz z łupinek i również potnij w kostkę.

Krok 4

Paprykę oczyść, posiekaj w cienkie paseczki i wymieszaj z mięsem i ziemniakami.

Krok 5

Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę i połącz składniki z sosem pomidorowym. Dopraw na ostro do smaku.

Krok 6

Ognistą sałatkę z kurczakiem przed podaniem schłodź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej