Ognista sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ognista sałatka z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

null

null

null

null

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź i wystudź.

Krok 2

Mięso umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, ostudź, pokrój w kostkę.

Krok 3

Wystudzone ziemniaki obierz z łupinek i również potnij w kostkę.

Krok 4

Paprykę oczyść, posiekaj w cienkie paseczki i wymieszaj z mięsem i ziemniakami.

Krok 5

Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę i połącz składniki z sosem pomidorowym. Dopraw na ostro do smaku.

Krok 6

Ognistą sałatkę z kurczakiem przed podaniem schłodź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ognista sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pyzy ziemniaczane
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej